adidas

Uppskattar du en högre kvalitet än genomsnittet och vill klä dig som ett proffs? Då är Adidas kläder, skor och accessoarer precis vad du letar efter. Sofistikerad teknik och en design som alltid anpassas till aktuellt mode ger en permanent professionell nivå.Läs mer!

  • NYHETER
88 resultat
CLOSE

Kön

MÄRKE (1)

STORLEK

ADIDAS

COLD.RDY

Livet i staden är alltid på språng. adidas gör dig redo för de kalla dagarna i den urbana djungeln. Upptäck de nya adidas COLD.RDY-plaggen. LÄS MER LÄS MINDRE

Internationellt framgångsrikt sportmode från Mittelfranken

Adidas AG tillverkar sportartiklar och har sin bas i Herzogenaurach i Mittelfranken. adidas grundades 1949 och har kommit att bli världens näst största sportmärke under årtiondena sedan dess. Allt började i liten skala på 1920-talet. Då skapade bröderna Rudolf och Adolf Dassler sina första sportmodeller för löpare och fotbollsspelare i sin skofabrik Gebrüder Dassler Schuhfabrik. Det var de som designade de första fotbollsskorna med dobbar. I samband med de olympiska spelen i Amsterdam tävlade redan idrottsmännen i Dasslerskor. Efter kriget kom det till en splittring mellan de två bröderna och de gick skilda vägar. 1948 grundade Rudolf Dassler varumärket Puma. Adolf Dassler fortsatte under varumärket adidas.

Sportmode för vinnare

adidas har från början producerat speciella sportkläder för proffs och amatörer i en mängd olika sporter. Under efterkrigsåren bar spelarna i det tyska nationella fotbollslaget adidaskor och lyckades med Undret i Bern i dem. De vann därmed VM 1954. Sedan dess syns kläderna med de karakteristiska tre ränderna inte längre bara på tyska idrottare. Idrottslag och enskilda idrottare runt om i världen klär sig i adidas. Förutom internationellt framgångsrika idrottare består varumärkesambassadörerna numera av många kändisar från musik- och showbranschen. En anledning till detta är den ökade betoningen på stilriktiga detaljer. Sportmodet övertygar å ena sidan med sin höga funktionalitet och sina innovativa teknologier och å andra sidan av en modern design.

Kännetecken för adidas sportkläder

adidasprodukterna kan genast kännas igen på de tre parallella ränderna. De bildar en stark färgkontrast till bakgrunden och är lika breda. Logotypen patenterades redan den 18 augusti 1949 när företaget grundades. Varunamnet består av intialerna i namnet på företagets grundare, d.v.s. de första tre bokstäverna i förnamnet och de första tre bokstäverna i efternamnet. Sedan 1971 har trefoil-märket tryckts på många produkter som en symbol för den olympiska andan. Trefoil-märket representerar de tre kontinentalplattorna. År 1990 lades tre tvärstreck in i trefoil-märket. Denna logotyp representerar ett berg och kännetecknar adidas Performance™-kategorin. Ett klot med tre genomgående ljusa ränder har stått för Style sedan 2002.

Från topp till tå i adidas

Sportkläder från adidas övertygar med en funktionell men samtidigt urban och sportig design. Om du vill kan du klä dig från topp till tå i adidas. Från skor till byxor, T-shirts och jackor och vidare till en lämplig huvudbonad - det tyska sportföretaget erbjuder allt. Kolla in vårt sortiment och hitta hela tiden nya produkter från världens näst största sportmärke!