adidas Sneakers

  • Sneakers
  • Kläder

Det globala företaget adidas står inte bara för förstklassiga sportskor inom den professionella sektorn, utan även för många streetwear-sneakers med kultstatus! Gazelle, Superstar, Yeezy - med varje ny generation av skor skapades nya känslor. Lär dig mer!

  • NYHETER
27 resultat

DE FÖRSTA ADIDAS-SNEAKERS UTAN TRE RÄNDER

Lina Radke var den första olympiska mästaren i adidas-skor 1928. På den tiden - det är svårt att föreställa sig i dag - utan de legendariska tre ränderna. De dök upp först när företagets grundare Adi Dassler blev osams med sin bror Rudolf. Det gemensamma företaget "Gebrüder Dassler Schuhfabrik" (bröderna Dasslers skofabrik) gav upphov till två globala företag i det lugna Herzogenaurach: adidas och Puma. För adidas blev det en otrolig framgångssaga: I dag är det inte bara Lionel Messi och Thomas Müller som svär på adidas skor. Popstjärnor köar också för att få drömmen om adidas testiumial och varumärkets börsvärde är över 50 miljarder euro. I jämförelse var de tre randiga färgerna ett riktigt fynd. Köpt som en logotypidé från sportartikeltillverkaren Karhu. Finländarna gav bort sitt varumärke för endast 1 600 euro och två flaskor whisky.

ADIDAS SNEAKERS - BÄSTA MÖJLIGA DÄMPNING FÖR IDROTTARE X URBANISTER

Framgången från de första åren förstärktes ytterligare 1954: "Miraklet i Bern" ägde rum. Tyskland blev världsmästare i fotboll för första gången. Det beror också på att deras adidas-skor bara vägde hälften så mycket som vanliga fotbollsskor och att de var utrustade med utbytbara metalldubbar. Det var en revolutionerande teknik på den tiden. Adidas har behållit denna innovativa anda än i dag. Finns också i de aktuella samlingarna: Ultraboost-yttersulor av extremt lätta, termoplastiska polyuretankorn ger bästa möjliga dämpning. De används till exempel i adidas löpar- och basketskor. Inom fotbollen garanterar det övre materialet Controlskin i Predator-modellen, som inte har några irriterande snören, sömmar eller överlägg, maximal bollkontroll. Det är uppenbart att all denna teknik också har en positiv inverkan på staden. Loppmarknadsbesök, romantiska promenader längs floden och dansa hela natten på klubben: allt går längre med de sportiga livsstilsmodellerna från adidas.

ADIDAS SNEAKERS: ULTRABOOST FÖR SNEAKERHEADS

På adidas har tiden aldrig stått stilla: Med varje sneakergeneration skapades nya sneakersensationer. Som adidas Ultraboost. Den senaste utgåvan av adidas unisex-sneakern, som nyligen släpptes i en Games of Thrones-utgåva, finns i alla tänkbara färger och mönster. Den har sitt ursprung i adidas prestationsmodeller från löparbranschen. Den har tagits fram av adidas designavdelning för sneakerheads. Tack vare de många olika materialen och färgerna kan den här autentiska sneakern anpassas perfekt till din stil. Övre delen i mocka och ventilerande mesh ger dig mycket komfort i staden och på en löprunda i parken.

SUPERSTAR! RUN DMC SKRIVER SIN EGEN ADIDAS-LÅT

Samma sak gäller för adidas Superstar. Den här mångsidiga sneakern i den ikoniska retroformen är praktiskt taget en kameleont. Därför kan den lätt bli din sällskap i nästan alla situationer. Superstar ansågs vara den mest populära skon i det framväxande hiphop-samhället i mitten av 80-talet. Vare sig det var rappare, DJ:s eller sprutare hörde Superstar hemma på varje fot. Det legendariska rapgänget Run DMC älskade skorna så mycket att de släppte låten "My Adidas" 1986. Vid deras konserter höll tusentals åskådare skorna med de tre ränderna representativt i luften. Man skulle kunna tro att Superstar därför också är den mest sålda sneakern från adidas. Men adidas Stan Smith-skor ligger på första plats. Snörda sedan 1971 för den amerikanska tennisstjärnan med samma namn. En riktig klassiker - med en återhållsam design och därför oändligt kombinerbar.

Lina Radke var den första olympiska mästaren i adidas-skor 1928. På den tiden - det är knappast möjligt att föreställa sig det idag - utan de legendariska tre ränderna. De dök upp först när företagets grundare Adi Dassler blev osams med sin bror Rudolf. Den gemensamma "Dassler Brothers Shoe Factory" i den lugna staden Herzogenaurach gav upphov till två globala företag: adidas och Puma. För adidas blev det en otrolig framgångssaga: I dag är det inte bara Lionel Messi och Thomas Müller som svär på adidas skor. Popstjärnor köar också för att få drömmen om adidas testiumial och varumärkets börsvärde är över 50 miljarder euro. I jämförelse var de tre randiga färgerna ett riktigt fynd. Köpt som en logotypidé från sportartikeltillverkaren Karhu. Finländarna gav bort sitt varumärke för ynka 1 600 euro och två flaskor whisky.

SUPERSTAR! RUN DMC SKRIVER SIN EGEN ADIDAS-LÅT

Samma sak gäller för adidas Superstar. Den här mångsidiga sneakern i den ikoniska retroformen är praktiskt taget en kameleont. Därför kan den lätt bli din sällskap i nästan alla situationer. Superstar ansågs vara den mest populära skon i det framväxande hiphop-samhället i mitten av 80-talet. Vare sig det var rappare, DJ:s eller sprutare hörde Superstar hemma på varje fot. Det legendariska rapgänget Run DMC älskade skorna så mycket att de släppte låten "My Adidas" 1986. Vid deras konserter höll tusentals åskådare skorna med de tre ränderna representativt i luften. Man skulle kunna tro att Superstar därför också är den mest sålda sneakern från adidas. Men adidas Stan Smith-skor ligger på första plats. Snörda sedan 1971 för den amerikanska tennisstjärnan med samma namn. En riktig klassiker - med en återhållsam design och därför oändligt kombinerbar.Snygg kontrast.

VÄRLDSSTJÄRNOR BÄR ADIDAS SNEAKERS

Senast sedan varumärket blev populärt inom hiphop har det frigjort sig från sin image som ett rent sportmärke. En trend som fortsätter med oförminskad styrka. Kändisar som Kanye West, Pharrell Williams, Katy Perry och Justin Bieber är bara några av de världsstjärnor som bär adidas-looken och som i egenskap av influencers gör märket alltmer populärt även på gatan. Stan Smith, Gazelle, Samba eller adidas Superstar är inte bara återutgivna retromodeller. De har för länge sedan blivit stilikoner som modevärlden orienterar sig efter. Skornas avslappnade karaktär kompletteras bäst med ett par avslappnade jeans eller chinos och en enkel vit topp med V-hals med en vintage läderjacka. Damer väljer sneakers med en plisserad kjol och en blommig långärm för en somrig look.

REN LIVSSTIL - ADIDAS COLLECTION BY STELLA MCCARTNEY

adidas skor passar praktiskt taget varje ögonblick i stadslivet. För avslappnade söndagar på kaféet, avslappnade fredagar på kontoret eller långa dansade festkvällar - och naturligtvis för morgonjoggen i parken. I linje med detta erbjuder Keller x dig Stella McCartneys samarbete med adidas. I den här kollektionen möter progressiv design innovativa sportkläder. Resultatet är en ren livsstil med subtila designhöjdpunkter. Kombinera damernas logotröja med adidas X Game of Thrones Ultraboost House Targaryen unisex-sneakers i vitt. De grå designelementen i adidas-sneakern fungerar fantastiskt tillsammans med det hippa ormskinnsmönstret i den avslappnade tröjan. Den eleganta, feminina looken kompletteras bäst med ett par Warp Knitted Leggings, också från adidas. Den blommiga grafiken på den mörka bakgrunden ger färg och kontrast.