adidas Continental 80

  • Sneakers

Minimalistiska sneakers är alltid aktuella. Särskilt när de kommer från de tre streckarnas penna. Men det var inte förrän adidas Continental 80 släpptes på nytt som den verkligen väckte uppmärksamhet. Minimalism som ett unikt försäljningsargument, Yeezy-jämförelser som en katapult - det är så här Continental 80 brände sig in i sneakervärldens minne. Lär dig mer!

  • NYHETER
10 resultat

ADIDAS CONTINENTAL 80

För basket? Har forumet existerat? På tennisbanan? Gick Rod Laver Super runt? För att springa? Löparna spände L.A. Trainer under fötterna. 1986 tog Run DMC också tag i adidas Superstar. Ett eget spår. Plus några av de mest kända modellerna i märkets historia. Ingen skulle helt och hållet avvika från sanningen om de frestas att påstå att 1980-talet var något som liknar adidas' årtionde. Särskilt eftersom märket från Herzogenaurach också har odlat konsten att vara diskret understatement trots allt rampljus. Inspirerad av sina egna tennisskor från slutet av 1970-talet - en Stan Smith som en far i själen skadar aldrig - blev resultatet en silhuett som helt och hållet förlitade sig på enkelhetens elegans. Monokromt som ett sätt att leva. Det var så här Continental kom in på sneakerscenen i slutet av 80-talet. Det enda den hade med sig var en röd rand som löpte en gång över utsidan. Smal, förstås. Så adidas skapade en tennissko i bästa Stan Smith-tradition, plus en som tog lite inspiration från 80-talets berömda fitnessskor, samtidigt Reebok Club C. Det som idag skulle kunna betraktas som ett koncept för åldrarna tog dock en paus efter den första lanseringen. Det var inte förrän 2018 som adidas tog tillbaka Contintental och gav sneakern ett litet tillägg. Continental 80, en reminiscens från 1980-talet. Till ett årtionde då många saker gick i exakt rätt riktning för företaget från Herzogenaurach.

EGENSKAPER HOS ADIDAS CONTINENTAL 80

Ett kanske inte bara lyckligt sammanträffande underlättade Continental 80:s comeback. Strax före återutgivningen lanserade adidas Yeezy Calabasas Powerphase i samarbete med Kanye West. Den här var faktiskt baserad på adidas Power Phase, men den liknade också lite grann Continental. Status som dubbelgångare. Förenade i minimalism. Precis som Yeezy sticker Continental 80 ut genom att inte aktivt försöka sticka ut alls. Understatement som hypefaktor - och det i en tid av grova silhuetter med en tendens att hoppa i färghinken. I sin ursprungliga form har Continental 80 en enfärgad läderöverdel med en tvåfärgad remsa på sidan för att ge ett visuellt tilltal. Två gånger tar Trefoil-logotypen över varumärket. Diskret, förstås. Det finns också en monokrom gummisula och en EVA-mellansula. Så mycket för det grundläggande. För att adidas fortsätter att uppfinna Continental 80 på nytt. Ibland lägger märket till remmar på en dammodell. Ibland hämtar man inspiration från det japanska hantverket för Continental 80 Baara och sätter skon på en yttersula med en grov, iögonfallande profil. Den innehåller också nya material, som nylon, och naturligtvis färgglada färger. I Continental 80 Clean Classic försvinner till och med sidostrippen, som faktiskt är meningsfull.

VIKTIGA FAKTA OM KONTINENTAL 80

  • (Ursprungligt) namn: adidas Continental
  • Första utgivningen: slutet av 1980-talet
  • Första färgsättning: Vit/Röd
  • Designer: -

HUR MAN KOMBINERAR ADIDAS CONTINENTAL 80 ?

Grunden fungerar nästan som en tom målarduk. Den monokroma minimalismen anpassar sig sömlöst till alla stilar. Adodas Continental 80 passar därför till olika jeans, chinos, shorts, kjolar och klänningar. Och på toppen? Skjorta? Tee? En överdimensionerad trenchcoat? Ballongjacka? Continental 80 kan passa till alla kombinationer - och gillar att göra ett eget stilgrepp. Ibland med neonaccenter, ibland byter man ut skosnören mot remmar, för att tre gator längre bort övergå till en helt monokrom, minimalistisk elegans. Så för varje tillfälle, för varje stil, hittar du rätt Continental-kompis.

ADIDAS CONTINENTAL 80 PÅ KELLER X

Remmar eller snören. Helt enfärgat eller traditionellt med en färgglad rand på sidan. Neon eller experimentell. Kvinna eller man. adidas erbjuder hela Continental 80-sortimentet och Keller x följer efter. I vår adidas Continental 80 Shop kan du beställa din favoritmodell - ofta till särskilt attraktiva priser i Continental 80 Sale - och uppgradera din outfit lite senare med en av adidas mest minimalistiska modeller.