adidas Stan Smith

Pharrell Williams designade sin egen version. A$AP Rocky gillar att ta dem på en promenad. Sportskotidskrifter hedrade dem som en av historiens bästa gymnastikskor. adidas Stan Smith åtnjuter helt enkelt en ikonisk status - även om de ursprungligen var avsedda för tennisbanan och döptes därför också till ett helt annat namn. Men historien hittade rätt till slut, och idag är den subtila silhuetten med sin rena design en av historiens mest populära sportskor. Fortsätt läsa Lär dig mer!

  • NYHETER
37 resultat
CLOSE

Kön

MÄRKE (1)

STORLEK

STAN SMITH, FOREVER

STAN SMITH, FOREVER

Under årtionden har Stan Smith gång på gång visat vilken potential en sportsko kan ha. Från och med 2021 kommer han att visa oss vilken potential en miljömedveten sneaker kan ha.

ADIDAS ORIGINALS

Tidlös. Okomplicerat. Mångsidig. I mer än 50 år har adidas Stan Smith varit en favorit. Den här moderna versionen har en återvunnen överdel och en miljövänlig konstruktion som en del av adidas åtagande att endast använda återvunnen polyester senast 2024.

Stil möter hållbarhet.

Den nya Stan Smith, som är en blandning av mode och funktionalitet, bevisar att hållbarhet inte behöver ske på bekostnad av stilen. Den vita PRIMEGREEN-överdelen av återvunnet material sticker ut mot en off-white yttersula. Den gyllene bokstaven är ett subtilt blickfång.

MAKE YOUR STATEMENT.

Tidlös i ordets rätta bemärkelse.

Som en del av adidas uppdrag att stoppa plastavfallet lanserar adidas Originals sina ikoniska sneakers med hållbara material. Steg för steg går vi mot en grönare framtid. Utan att ändra sitt signaturutseende har Stan Smith fått en återvunnen överdel som en del av Primegreen-serien. Primegreen innehåller olika återvunna funktionella material. 50 % av överdelen är tillverkad av återvunnet material. Tillverkad utan användning av nyproducerad polyester. Stil och hållbarhet ska inte bara gå hand i hand - de hör också hemma på dina fötter.

ADIDAS ORIGINALS

STAN SMITH, FOREVER

adidas Stan Smith

När Robert Haillet slutade sin karriär 1971 tog saker och ting en riktning som Stan Smith aldrig hade kunnat räkna med. Redan år 1965 lanserade adidas den första tennisskon med skinnöverdel och startade en liten revolution. Liksom för adidas superstar, storbrodern från basketplanen, gav den nya materialkonstruktionen mer stöd samt skyddade ligament och fotled. Spelare som gillade den nya konfigurationen talade snart om de bästa skorna i branschen. Horst Dasslers koncept hade fungerat.

Sonen till namnen och företagets grundare Adi Dassler ville inte lämna det vid det. För att göra de nya sneakersna ännu mer populära såg han efter ett ansikte och hamnade hos Robert Haillet, som ursprungligen gav den nya skon sitt namn. Tills han slutade 1971 och sökningen fick starta igen. Förloppet. Det ledde Horst Dassler direkt till Stan Smith genom agenten Donald Dell. Innan dess hade han strukit baslinjen fram och tillbaka i tygskorna som var vanliga fram till dess - och han var fortfarande framgångsrik.

1971 vann amerikanen Stan Smith US Open, och till och med Wimbledon året efter. Varumärket fick ett nytt ansikte för sina tennissko, Smith fick ett utrustningskontrakt, vilket försäkrade honom en omfattande marknadsföring och andelar i försäljningen av sportskon. Det är den klassiska situationen där "Vi vinner, du vinner". adidas bytte dock inte namn på sina tennisskor till "adidas Stan Smith" förrän 1978, men tryckte då omedelbart Smiths profil på tungan. Ikoner uppstår inte över bara en natt.

Dess rena design hade nästan smält samman med tennisbanan, men passade också gatan så braoch på så sätt öppnade adidas Stan Smith dörren till modevärlden. Det blev ännu mera intensivt efter att adidas införde ett litet marknadsföringstrick: De som ville köpa en ny Stan Smith mellan 2012 och 2013 blev besvikna. Räckvidden. Plötsligt var en av dess mest framstående medlemmar fattig.

För att befria den från sin roll som massprodukt slutade adidas helt enkelt att producera Stan Smith. Efterfrågan på grund av knapphet. Planen fungerade. Komplett. Sportskorna gjorde sin comeback år 2014, och det skedde naturligtvis inte i tystnad. Pharrell skickades en egen modell, Giselle Bündchen poserade på omslaget till Vogue Paris med adidas Stan Smith. Nya färgkombinationer gav den rena, legendariska silhuetten ett nytt utseende.

Lägg till det varianter med förökad dämpning eller Primeknit-Upper. Plötsligt bär A$AP Rocky och Pharrell sportskor som började på tennisplanen, för att senare hitta försäljningsavdelningen. Till det kom också samarbeten med Yohji Yamamotos Y-3, Raf Simons och Pharrell personligen. adidas Stan Smith förekom till och med i låtar. Och idag har adidas sålt över 50 miljoner Stan Smith-tennisskor. Ingen kunde verkligen räkna med det 1971.

Funktioner i adidas Stan Smith

Rent. Ett enda ord räcker för att förmedla det första, andra och tredje intrycket av adidas Stan Smith. Gymnastikskorna är traditionellt vita, dessutom finns det gröna höjdpunkter på hälen som länge har varit enfärgade. adidas trebladslogotyp och Stan Smith i bokstäver lyser på den, medan tungan pryds av Smiths profil. De berömda tre ränderna? Anger endast perforeringar inuti och utanför.

Det som är viktigt är minimalism och enkelhet. Förminskningen till det väsentliga. Det finns också i de olika färgkombinationerna och varianterna som vi också har i vårt sortiment av adidas Stan Smith. Vissa modeller är tillverkade av mocka i stället för det vanliga släta lädret och säger adjö till det rent vita. Andra ersätter skosnörena med tre kardborrband. Den rena designen förblir konstant, utan vilken en adidas Stan Smith helt enkelt inte är en adidas Stan Smith.

Viktiga fakta om adidas Stan Smith

  • (Original)namn: adidas Robert Haillet
  • Första utgåvan: 1965
  • Första färgkombination: Vit/grön
  • Designer: -
  • Prisklass: 80 till 120€

Hur kan du kombinera adidas Stan Smith?

Den som verkar ha uppfunnit visuell begränsning kommer alltid att hitta rätt ackompanjemang var som helst. Med sin rena silhuett, tillbakadragna färgkombinationer och subtila utseende passar adidas Stan Smith perfekt till varje minimalistisk klädsel. Mörka jeans.

En avslappnad överskjorta. Svartvit stil. Allt verkar skapat för varandra. Du kan också använda adidas Stan Smith till en munkjacka, bära kultsportskor med t-tröja eller kombinera med rundkrage. Fritidsbyxorna fungerar också i kombination med Stan Smith.

adidas Stan Smith på Keller x

Nyansen skapar skillnaden. Med Stan Smith ger bara några få olika färgade lappar en helt annat utseende, en nytt exteriör - och hos Keller x kan du hitta sportskorna i adidas Stan Smith Shop med de klassiska gröna, svarta eller himmelsblå detaljerna. Vitt läder är naturligtvis ett måste.

Den pastellfärgade mocka-versionen fungerar bra och du kan fästa din nya sko med kardborrband istället för att knyta den. Du kan naturligtvis beställa sportskor från Keller x bekvämt online hemma.