adidas Superstar

Basketrevolutionen möter streetwear-ikonen med sitt eget hip-hop-spår. adidas Superstars historia räcker för två till tre serier av gymnastikskor, men behåller aldrig skon i det förgångna. Dess karaktäristiska, rena design transporterar Superstar enkelt till varje streetwear-era och har också fungerat som en duk för olika ikoner från popkulturen. Fortsätt läsa Lär dig mer!

  • NYHETER
56 resultat
CLOSE

Kön

MÄRKE (1)

STORLEK

ADIDAS ORIGINALS

SUPERSTAR

adidas Originals Superstar är en fullkomlig kultklassiker. Den har varit en sportskolegend i över 50 år. Alla, från professionella idrottspersoner till influerare, älskar den. LÄS MER LÄS MINDRE

adidas Superstar

"Med inga skosnören på dem?" Run DMC gav inga allmänt giltiga bärinstruktioner. Reverend Run, DMC och Jam Master Jay var ansvariga för den enorma drivkraften i adidas Superstars andra karriär. Träningsoverallerna. Sneakersna bärs utan snörning. Den exponerade tungan. Dessutom ett separat spår. Det som började som basketskorevolutionen 1970 använde den andra utbildningsvägen för metamorfos till streetwear och popkultur. Grundidén var lika enkel som den var effektiv. Gymnastikskor av duk, särskilt Converse Chuck Taylor All-Star, hade tjänat NBA bäst i flera år. Nu letade spelarna efter något nytt. De ville ha mer stabilitet och dämpning och bytte därför till toppmodeller av läder. Det som saknades var det plana snittalternativet. In kommer adidas superstar. Den var den första basketskon någonsin som kombinerade en lågtoppsilhuett med en läderöverdel, vilket också gav mer stabilitet och dämpning.

Ett erbjudande som ligans superstjärnor bara inte kunde vägra. Kareem Abdul-Jabbar firade sin skyhook i den nya adidas Kreation. Jerry West, trots allt mall för NBA-logotypen, gled också på Superstar och vid någon tidpunkt bar han den till och med under 75 procent av ligan. Men varje revolution förändrar normaliteten vid någon tidpunkt och gör den till en relik. Framstegen. Det gick inte att bromsa adidas Superstar. Istället sadlade sportskon om. Run DMC förde in den i popkulturen, dedikerade den sin låt "My Adidas", drev metamorfosen framåt och undertecknade till och med den första musikakten för att underteckna ett avtal med ett sportmärke. adidas Superstar cementerade snabbt sin status som väsentlig för ett välskött streetwear-utseende. Hade popkulturen funnit nåd med adidas? Karaktärssilhuetten tog hand om den direkt. Missy Elliot skapade också sina egna Superstar-varianter liksom Pharrell Williams. Till det lades också samarbete med Prada, modellen Blondy McCoy och även Run DMC fick sin egen Adidas Superstar på årsdagen. I grunduppsättningen, naturligtvis med snören.

Funktioner i adidas Superstar

Att uttrycka karaktär utan att vrida volymkontrollen för påträngande är en konst som knappast någon gymnastiksko kan behärska så avslappnat som Superstar. De tre adidasränderna och trebladslogotypen. Den minimalistiska designen i dess ursprungliga form behöver inte mycket mer. Bortsett från denna ena detalj, som skiljer Superstar från mängden och också från nästan samma tid, baserad på samma sula och hälkonstruktion som Stan Smith, lyfter: Den tjocka tåkåpan, vars karakteristiska mönster gav sportskon smeknamnet skaltå och representerar utgångspunkten för den rena läderöverdelen på skon. Det låga snittet är på samma sätt viktigt för silhuetten. Förresten, är adidas den högsta toppversionen av Superstar? Per modell. Dessutom tillkom nya utvecklingsnivåer, specialutgåvor och samarbeten under årtiondena.

Så den äger Årgång en något plattare och finare tålock, under adidas Superstar 1 liknar modellen från 80-talet som Run DMC åtföljde på sina shower. adidas Superstars 80-tal startar emellertid exakt mellan de andra två versionerna. Modellerna WS1 och WS2 härstammar återigen från adidas interna designverkstad och erbjuder därför nya detaljer som bryter upp den rena designen, men avslöjar den aldrig. Det finns också den reducerade versionen för kvinnor adidas Superstar Litevilken är så ren att det inte ens behöver de tre sidoränderna. Kvinnovärlden tar under kallare dagar adidas Superstar Boot under sina fötter.

Viktiga fakta om adidas Superstar

  • (Original)namn: adidas Superstar
  • Första utgåvan: 1969
  • Första färgkombination: Vit/svart
  • Designer: Designteamet kring Chris Severn
  • Prisklass: 80 till 140 €

Hur kan man kombinera adidas Superstar?

Det behöver inte vara träningsoverallen. Det fungerar också, men å andra sidan slösas minimalismen i adidas Superstar om du inte drar full nytta av den. Jeans. Svartvit tröja. En avslappnad denim- eller bomberjacka. Klädseln står snabbt ut ovanför Superstar. På sommaren är t-tröjan tillräcklig eller varför inte en avslappnad skjorta, eventuellt shorts. I grund och botten, tack vare det rena, diskreta utseendet, kan Superstar kombineras fritt och den understryker än en gång sin status som väsentligt streetwear.

adidas Superstar på Keller x

Den riktiga adidas Superstar OG i vitt och svart. Plus svarta eller pastellfärgade färgkombinationer. Hos Keller x kan du hitta hela utbudet av adidas Superstar online och dessutom också specialkollektioner som Boot, Lite eller WS1. Ibland varierar nyanserna i vår Adidas Superstar Store, ibland snittet. Sportskolegenden ser alltid vördnadsfullt på sina rötter och förblir lojal mot dem. Att välja din personliga favorit från det stora urvalet i vår Adidas Superstar-butik är fortfarande den enda utmaningen. När du väl har fattat ditt beslut beställer du slutligen online på ett avslappnat sätt.