AEVOR

  • Kläder
  • Väska

Stil möter hållbarhet möter komfort. AEVOR samlar det som hör ihop för en stilfull vardag. Lär dig mer!

  • NYHETER
12 resultat

AEVORS GRUND: SKOLA X HÅLLBARHET

I början fanns det - som den solida utbildningsvägen vill ha det - en skola. Istället för livsstil tänkte Florian Michajlezko, Juliaan Cazin, Oliver Steinki och Sven-Oliver Pink på miljön och det praktiska. De hade en ergonomisk, hållbar skolväska i åtanke och byggde FOND OF:s historia på denna idé 2010. Grunden. FOND OF utvecklades till en plattform - för väskor, för ryggsäckar, för varumärken - och vände sig slutligen till livsstil och individualitet 2016. AEVOR föddes: ett varumärke som medvetet riktar sig till alla som gör sin grej, som kombinerar funktion med stil, som massorna ser uppskattande upp till. En kreativ vardag kräver trots allt snygga väskor, ryggsäckar och accessoarer - och det är precis vad AEVORs sortiment ansvarar för.

VÄGEN FRAMÅT: ATT GÖRA RYGGSÄCKAR OCH VÄSKOR AV PETFLASKOR.

Med all sin passion för stil glömde AEVOR aldrig sin skolutbildning. Varumärket har dock inte heller bara lärt sig hållbarhetsprincipen utantill. Det har djupt implementerat den i sitt eget DNA och utvecklat sina egna idéer och maximer. AEVORs produkter består till 50 procent av återvunna PET-flaskor, baserade på återvunnet material. Detta innebär att varumärket på ett naturligt sätt sparar resurser under produktionen. Utsläpp och vattenförbrukning minskar och i slutändan producerar AEVOR-artiklarna mindre avfall, vilket skyddar miljön.

AEVOR PÅ KELLER X: PRACTICAL X DESIGN-AWARD

Varje ryggsäck, varje väska uppfyller inledningsvis det praktiska syftet. På väg till jobbet eller träningen vill du förvara din bärbara dator och surfplatta eller träningsutrustning och förfriskningar på ett avslappnat sätt - utan att försumma utseendet. AEVOR:s design erbjuder därför laptopfack, ergonomiska axelremmar, sidofickor för smartphones, nycklar och plånböcker. Vattenavvisande material ger det nödvändiga skyddet även under mindre trevliga förhållanden. Stilmässigt kompletterar Brand Praxis detta med kreativ återhållsamhet. AEVOR-designen är varken för högljudd eller för tyst.

Intensiva färger används diskret av varumärket. Till detta kommer smarta detaljer. AEVOR:s formgivare hämtar sin inspiration från det urbana vardagslivet, till exempel från cykelkurirernas väskor i New York, London och Berlin. Denna syn gör AEVOR-produkterna så speciella att märket vann det tyska designpriset för "Lifestyle & Fashion" för sin Daypack 2017. Så du behöver inte gå vilse för att leta efter närmaste AEVOR-återförsäljare. Utsikten mot Keller x är fullt tillräcklig. I vår AEVOR-Shop får du rätt ryggsäck, rätt väska och den snygga accessoaren för din individuella vardag online.

AEVOR-VÄSKOR FÖR DET URBANA ÄVENTYRET

Den passiva observatörssynen räcker inte till. De som håller ett öga på AEVOR lever sin alldeles personliga äventyrsresa varje dag. Kreativitet och dynamik dominerar vardagen. Fotograferingen. Skateutflykten. Designmötet vid surfplattan. När du är kreativ vill du gärna ha rätt dos praktisk stil med dig. Det är därför AEVOR arbetar med kreativa människor med olika bakgrunder, samlar in input och ger dem rätt väskor, ryggsäckar och tillbehör för att utforska staden. Den redan prisbelönta Daypack passar perfekt in i detta sammanhang.

AEVOR-SYSTEMET: ÅTERVINNING X HÅLLBARHET X RÄTTVIST ARBETE

Ingen återvinning, ingen AEVOR. 50 % av varumärkets produkter består av återvunna PET-flaskor. Efter insamlingen tvättas och strimlas de först, för att sedan smältas och blandas. Detta ger färgade pellets. Av dessa pellets spinner AEVOR garn, av vilket branden väver sina tyger. Denna process minskar utsläppen och bevarar naturresurserna, men slutar inte där för länge sedan. Eftersom AEVOR har ett nära samarbete med bluesign®-partner upphandlar företaget alla sina material från företag vars material har testats med avseende på ämnen och råvaror som används innan produktionen inleds.

Med hjälp av dessa kontroller minimerar bluesign® produktionens negativa inverkan på miljön. Mycket bra, men inte tillräckligt bra för AEVOR. För även de som tillverkar ryggsäckar och väskor förtjänar uppmärksamhet. Goda arbetsförhållanden är lika viktiga för branden som hållbarhet. AEVOR är därför medlem i Fair Wear Foundation, som främjar säkra och rättvisa arbetsförhållanden på respektive produktionsanläggning.

AEVOR VÄSKA X HOODIE X JACKA

Tack vare sin återhållsamma design öppnar AEVORs skapelser upp nästan oändliga kombinationsmöjligheter. Om termometern inte klättrar upp ännu, men samtidigt inte når botten, är det bara att ta på sig din hoodie och sedan din AEVOR-väska. När kylan slår till kan du slappna av med The North Face Jacket från Keller x.