ASICS

  • Sneakers

ASICS är ett märke av sportskor för den perfekta balansen mellan arbete och privatliv. De mångsidiga sportskorna övertygar med sin höga funktionalitet och originaldesign. Lär dig mer!

  • NYHETER
41 resultat
ASICS
ÅTERSTÄLL

ASICS - EN SPORTBRAND FöR KRIGEN

"Anima sana in corpore sano", på tyska "ett hälsosamt sinne i en hälsosam kropp", låter initialt som ett rimligt latinskt ordspråk. Men om det ges till dig av en vän på krigsfronten blir meningen mycket mer: att hoppas, att förankra, till livets filosofi. Inte konstigt att Kihachiro Onitsuka-san, när han återvände från kriget i Japan 1945, gjorde dessa ord till ett motto som skulle fungera som utgångspunkt för det senare sportmärket ASICS. Krigsupplevelserna formade hans dröm om att skapa ett varumärke som gör det möjligt för unga människor att njuta av sportkläder för ett hälsosamt och balanserat liv. År senare skulle förkortningen för den latinska meningen, ASICS, ersätta det provisoriska namnet ONITSUKA Shokai, ett sportmärke som grundades 1949.

ASICS - DE FÖRSTA SNEAKERSNA GÖR AV TYCKLIGA TEKNISKA MATERIAL

1950 tog ONITSUKA Shokai fram världens första basketskor, som ansågs vara den svåraste sportsko att designa. Onitsukas branta och framgångsrika karriär inom sneakerbranschen började med attityden "om de största hindren behärskas redan från början kommer allt annat att genomföras". På ett innovativt sätt började han testa nya högteknologiska material i utbyte med idrottare under de närmaste decennierna. Motståndskraftig vinylon istället för bomull, fjädrande svampar istället för gummitvättar, nylon istället för läder. Hans kreativitet hämtade inspiration från allt.

Efter en bläckfiskmiddag, knubbiga, halksäkra profilsålar och baserat på motorcykels luftkylsystem, skapades den första luftgenomsläppliga maratonlöpskon - som omedelbart förhindrade den irriterande bildandet av blåsor under löpningen. 1977 slogs varumärkena ONITSUKA Co., Ltd., GTO Co., Ltd. och JELENK Co. samman och det legendariska sportföretaget ASICS Corporation skapades med varumärkena ASICS och ASICS Tiger, baserat på slagordet "Sport: Universal Språk "föreskrivet. I slutet av 1970-talet hjälpte hype om aerobics och löpning de berömda ASICS-produkterna att uppnå ett världsomspännande genombrott - från 1981 under namnet ASICS Tiger.

ASICS SNEAKERS STÄNGER FÖR Obruten hastighet och dynamik

Det omisskännliga varumärket som ASICS sneakers har hittills: de dubbla böjda linjerna som pryder utsidan av sneakersna i kontrasterande färger. De korsar i mitten som en dynamiskt böjd dubbel A och påminner till och med om en skev motorvägskylt. 1992 skapades också den krökta A som en kompletterande varumärkeslogotyp framför den latinska akronymen "ASICS". Precis som randdesignen på sportskorna, förkroppsligar den initiala den obegränsade löphastigheten och den obehindrade dynamiken i alla sporter.

Den böjda formen illustrerar bandet mellan de sammanslagna initiala varumärkena, vilket tillsammans resulterar i ASICS varumärkesfilosofi och kärnkompetens. Minnesvärda igenkänningsmärken som har kvarstått från märkets första sportskor till deras första streetwear-sneakers och som erövrade livsstilsmarknaden 2002 med lanseringen av modellerna ASICS MEXICO 66, ULTIMATE 81 och NIPPON 60. Inspirerad av framgångsvågen för deras sneakers lanserade ASICS, förutom sina kärnkompetensskor, för första gången även ASICS-artiklar i form av en komplett kollektion av sportkläder och sporttillbehör.

ASICS - SNEAKERS FÖR STREET STYLE FANS och SPORT ADDICTS

Det finns några kultskor som alla förmodligen redan har haft. ASICS MEXICO 66-sneakers är definitivt en av dem - efter årtusenskiftet formade den gatustilsscenen före athleisure-vågen som en av de första hypes-sneakersna. 2007, efter framgången, öppnade världens första ASICS löpande butik i Tokyo - strax därefter följde andra ASICS-återförsäljare med ASICS-butiker i London och New York. Med återkomsten till sina rötter ändrade sportmärket sin slogan "Sport: the Universal Language" till "Sound Mind, Sound Body." och har sedan dess ständigt utvidgat ASICS erbjudanden såsom relansering av varumärket "ASICS Tiger" för att möta behoven på den stadigt växande livsstilsmarknaden.

Och med framgång: ASICS fortsätter att forma sneaker-scenen med resultat som vänder sneakerheads-huvuden. Sista exemplet: efter fula sneakers, tjocka sneakers och pappa-sneakers, till exempel i samarbete med Berlin It-märket GmbH, har ASICS lyckats överraska den övermättade sneakermarknaden med säsongens nya it-sneaker GmbH x ASICS GEL-KAYANO 5 . Det faktum att de populära ASICS-produkterna nu också finns tillgängliga online i lyxiga onlinebutiker och hos utsökta sportbutiker som Keller x säger allt: ASICS har gjort en permanent plats i hjärtat på alla sneakersfans.

ASICS SNEAKERS ÄR SPORTSKOR MED MEDDELANDE

Meddelandet "Anima sana in corpore sano" är inte det enda bakom ASICS varumärke. Att bära sportskorna i vardagen är också ett kraftfullt modeuttalande, för de föredrar att komma i iögonfallande färgblock, invecklade strukturerade sulor eller mönster som är inspirerade av triathlon och andra sporter. Särskilt i fokus för modepionjärerna: ASICS GEL-BND-sneakers, som fullt ut hedrar den fula högtalartrenden och med molniga sulor, både mångfärgade och helt i vitt, är en riktig glädje över de olika kombinationerna. Modemodiga kvinnor föredrar att bära den i en stilavbrott med sidenkjolar, tröjor eller breda denim culottes - män stylar det helt enkelt med uppsvängda byxor och slående mönstrade camptröjor. Praktiskt: den tjocka sulan garanterar inte bara det trendiga retroutseendet. Den använder faktiskt dämpningsfunktionen hos triathlonskor och säkerställer därmed stil och komfort i en.

HUR DU BÄR ASICS SNEAKERS I ALLA LIVSSIDOR

Gatuscenen visar hur det görs - djärvt färgglada ASICS-modeller som ASICS GEL-BND eller GEL-KAYANO 5 OG (en unisexmodell förresten, en annan pluspoäng!) Är perfekta för skickliga pauser i stil. Men du skär också en bra figur med en sportig stil. Utformad för att passa med Jordan 23 Engineered linne för män, beroende på den nedre delen - joggebyxor, shorts eller jeans - de är den perfekta följeslagaren för utomhusfestivaler, avslappnade stadsturer eller träningspass.

Och om du vill ha något mer elegant kan du tacka den nuvarande monokroma trenden: Om du går efter ton på ton och bär din ASICS GEL-BND i vitt med vita byxor och en vit huvtröja, till exempel Nike Club Fleece Hoodie, kommer du se med det minimalistiska chic på nolltid. Upptäck din favorit ASICS i det innovativa Keller x-sortimentet nu!