ASICS GEL-1090

  • Sneakers

Med ASICS GEL-1090 levererade ASCICS en retro-sko med legendarisk dämpning. En sneaker vars karriär började under de olympiska spelen, men som känns lika bekväm idag under en avslappnad promenad genom staden. Och i slutändan får du precis den rätta strimman av 90-talsinspirerad runner-look för avslappnad vardagsklädsel. Lär dig mer!

  • NYHETER
7 resultat

ASICS GEL-1090: DÄMPNING LEGEND X RETRO RUNNER STIL.

Om dämpningens legendstatus är högre än den för den sneaker som den bara ska stödja, följer den traditionella antingen/eller-kalkylen. Antingen är skon helt enkelt inte särskilt spännande. Eller, oberoende av den siluett som omger den, har sulan för länge sedan gått från legend till ikon. ASICS GEL-1090 är definitivt en del av "eller"-gruppen. När allt kommer omkring har knappast någon annan dämpningsteknik överlevt årtiondena så avslappnat utan att åldras som ASICS GEL. Det japanska märket, som först kom ut på asfalten 1986, hade ett botemedel mot obekväma löprundor i åtanke med sin nya teknik som dämpning i botten av GT-2 och FREAKS. Ett botemedel mot led- och ryggsmärtor. Det har gått ungefär 35 år sedan dess - och fortfarande är GEL en av de mest populära dämpningarna för löpare över hela världen, delvis tack vare en smart utveckling. Så 2003 utrustade ASICS även GEL-1090 med sin teknik. En löparsko med högklassig dämpning, men ändå en bit under premiumsegmentet. Mindre är lika med mer. Kanske. ASICS har i alla fall inte gjort några kompromisser när det gäller designen. Istället för att bara skapa nästa Runner tog märket en närmare titt på motorsporten. Aerodynamiskt sofistikerad, med flödande linjer. Det som kännetecknar racerbilar och motorcyklar skulle också känneteckna ASICS GEL-1090 Sale i framtiden. Samtidigt var sneakern dedikerad till visuell minimalism. Det fungerade då och det fungerar nu i retroversionen, som är nästan identisk med originalet. Särskilt eftersom Toeboxens design också visuellt pekar mot det förflutna och därmed passar perfekt in i nutiden. Det som återstår är komforten. I ordets rätta bemärkelse. Än idag är skon, som till och med stödde de olympiska mästarna i Aten 2004, så skön att du kan få idén att tjäna din kvällsmat genom att springa ett litet maraton i förväg. Dämpningen har definitivt rätt till legendarisk status - och sneakers i vår ASICS GEL-1090-butik har länge varit på god väg att uppnå det.

EGENSKAPER HOS ASICS GEL-1090

Dämpningen fungerar. I årtionden. Men att reducera 1090 enbart till GEL flyttar fokus till en alldeles för liten ö. För sneakern kan göra mycket mer - även om den inte är en retro runner-siluett. ASICS tigerrandiga är förstås också en del av det. ASICS GEL-1090 har därför stiliserade tigerklor på både tå och häl, medan linjerna i mellansulan efterliknar rörelsen i en rutig flagga. ASICS återkommer med motorsport i hela skon. På sätt och vis även tekniskt sett. Högteknologin dominerar. GEL-dämpningen är bara början. Hälen hjälper dessutom till att absorbera stötar, medan hälkappan ökar stabiliteten. EVA-mellansulan förbättrar reaktiviteten under löpning. Utseendet varierar återigen mellan olika färgställningar, till exempel Trail Pack i jordfärger. Det finns också monokroma vita eller svarta versioner, liksom GEL-1090-varianter med neonfärgade accenter - och självklart kan du köpa sneakern i olika dam- och herrversioner i ASICS GEL-1090 Store på Keller x.

VIKTIGA FAKTA OM ASICS GEL-1090

  • (Ursprungligt) namn: Asics GEL-1090
  • Första utgivningen: 2003
  • Första färg: Silver/Steel Grey
  • Designer: -

HUR MAN KOMBINERAR ASICS GEL-1090?

Genom att kombinera ASICS GEL-1090? Det är inget stort problem. Med breda chinos, avslappnade tees och kanske en färgglad, välmönstrad fleece passar retro-löpare med visuell koppling till 90-talet särskilt bra. ASICS GEL-1090 är inget undantag. Självklart passar sneakern också bra till ett par shorts och skjorta, avslappnade jeans eller en avslappnad kjol. På toppen kan du välja fritt. Mössa. Dadcap. Miki av Beton Ciré. Allt är möjligt i kombination med GEL-1090.

ASICS GEL-1090 PÅ KELLER X

Basen förblir konstant. GEL och retro runner-siluetten får du med varje version av ASICS GEL-1090. experimenterandet gör att de olika färgvarianterna kan användas. Hos Keller x kan du välja mellan neonaccenter, svart eller vit monokrom och naturligtvis traditionella löparkombinationer med en ljus ovandel. Beställ din favorit ASICS GEL-1090 online i vår ASICS shop - direkt efter valet, dygnet runt och helt avslappnat med ett musklick.