ASICS GEL-LYTE III

  • Sneakers

Löpsko? Streetwear-ikon? Båda. Shigeyuki Mitsui skapade ASICS Gel-Lyte III 1990 som en prestandamodell och designade den för att klara både sportutmaningar och gatans intresserade blickar. Idag är sneakern en av det japanska varumärkets mest legendariska silhuetter och har en fast plats i gatumodet tack vare sin kombination av komfort och stil. Lär dig mer!

  • NYHETER
12 resultat

ASICS GEL-LYTE III

Att titta in i glaskulan som gått fel ger gärna en liten glädjedämpare. Ingen tycker om att ha fel. Å andra sidan. Shigeyuki Mitsui kan mycket väl ha haft förståelse för att hans förutsägelse hade gått helt åt fel håll när det gällde hans skapelse. Mitsui trodde helt enkelt inte att så många människor skulle gilla hans sko - och han hade maratonfel. Designern kunde knappast ha gjort ett bättre jobb. ASCIS ville ha en premiumlöpsko. Men en som hade så mycket stil att den också skulle kunna ta emot en något mer avslappnad gång på asfalten utan problem och framför allt elegant. Grunden var GEL-dämpningen som ASICS utvecklade 1986 och som bestod av silikonkuddar som integrerades direkt i sulan. Stötdämpning plus stabilitet är lika med lägre skaderisk. Så enkelt fungerade den då revolutionerande formeln, som det japanska märket införde med Gel-Lyte I. Skon var lätt och bekväm som aldrig förr och hittade snabbt sin väg in i löparvärlden.

Både den första versionen och dess efterföljare fokuserade på det sistnämnda. Endast nummer tre, Gel-Lyte III, skulle kunna bryta sig ur sporten närhelst den ville. Shigeyuki Mitsui skapade först färgstarka och iögonfallande färgkombinationer. Han gav också skon en delad tunga samt reflekterande element och nätinsatser på hälen. Idrottsmodell möter stilikon. Komfort möter design. Så: anlände för att... försvinna bara ett år senare. Först. ASICS fokus på framsteg tvingade snabbt fram utvecklingen av dess efterföljare. Men ASICS Gel-Lyte III hade lämnat sitt märke i det kollektiva sneakerminnet. Samarbeten som det med Amsterdams sneakerbutik Patta tog skon tillbaka till gatorna. För Gel-Lyte III:s 25-årsjubileum samarbetade ASICS bland annat med Kith och Footpatrol. För den 30:e återkommer märket också med OG Citrus-färgningen - och nu är till och med Shigeyuki Mitsui övertygad om att hans sneaker definitivt har fått ett smakprov eller två.

EGENSKAPER HOS ASICS GEL-LYTE III

Shigeyuki Mitsui är en "bråkmakare" som gillar att ta språng över designens skyddsräcken för att öka den visuella medvetenheten i processen. Det är också därför ASICS Gel-Lyte III har sin signatur med delad tunga. Men det är inte det enda skälet. Det ger Gel-Lyte III ett distinkt utseende, men hjälper dig också att glida in i skon på ett avslappnat sätt. Men det är inte allt: samtidigt förbättrar den löpegenskaperna och tänker därmed också på prestanda till slut. Särskilt eftersom designern Mitsui insisterade på en mellansula med tre densiteter. Produktionen ifrågasatte hans idé och gav honom en något bekvämare dämpad sko. Dessutom finns det färgställningar som utmärker varje ASICS Gel-Lyte III Sale. De är färgstarka, gillar att växla mellan neon och pastell, mellan dämpade färger och starkare varianter. OG står alltid för roten, för en färg som ASICS Gel-Lyte III fanns tillgänglig i i början av sin resa 1990. I vår ASICS Gel-Lyte III Store hittar du dessutom specialanpassade varianter för kvinnor samt nya materialkombinationer mellan slät och mocka, mesh och syntet. Alltid där: den optimala korsningen av komfort från en premiumlöpsko och stil från en streetwear-ikon.

VIKTIGA FAKTA OM ASICS GEL-LYTE III

  • (Ursprungligt) namn: ASICS Gel-Lyte III
  • Första utgivningen: 1990
  • Första färg: Citrus
  • Formgivare: Shigeyuki Mitsui

HUR MAN KOMBINERAR ASICS GEL-LYTE III?

Jeans. Chino. Shorts. Kjol. I princip går allt med ASICS Gel-Lyte III. Den kultförklarade sneakern har trots allt inte satt några stilgränser av övertygelse. Det kanske lämpligaste ackompanjemanget är dock chino. Lägg till en avslappnad hoodie eller crewneck, en T-shirt eller skjorta, kanske en mössa eller en keps - och du har en outfit i den japanska stilikons anda.

ASICS GEL-LYTE III HOS KELLER X

Det gäller för andra sneakerlegender precis som för ASICS Gel-Lyte III: OGs är något som liknar den heliga graalen i nästan alla sneakersortiment. De för dig så nära rötterna som möjligt och kombinerar traditionen av kultförklarade sneakers med en rejäl nypa stil. På Keller x kan du beställa ASICS Gel-Lyte III online. Och inte bara OGs: I vår ASICS Gel-Lyte III-butik hittar du speciella dammodeller samt de senaste färgerna och nya materialkombinationer.