carhartt WIP

 • Kläder
 • Väska
 • Accessoarer

Carhartt WIP uppfinner sig alltid på nytt och är ändå pålitlig: med varje ny kollektion får du fräscha och avslappnade modeller för vardagen på gatan och på jobbet. De startade som ett rent arbetsklädermärke och har sedan länge blivit en ikon inom streetwear. Lär dig mer!

 • NYHETER
51 resultat
carhartt WIP
ÅTERSTÄLL

WELCOME TO THE FAMILY

CLOSE TO THE CULTURE

Redan ett år efter grundandet var Carhartt WIP med i kultfilmen "La Haine" och fick snabbt stor betydelse i gatubilden. Redan då och än idag kännetecknades de av funktionalitet, robusthet och tidlöshet. Genom kopplingarna till arbetskläder, skateboarding, musik, film och konst skapar Carhartt WIP en unik och framför allt en hög grad av autenticitet.

WORK IN PROGRESS

Från London till hela världen: 1997 öppnade Carhartt WIP sin första butik i London. De ikoniska plaggen säljs nu i över 80 butiker världen över.

Vad är skillnaden mellan carhartt WIP och carhartt?

Carhartt grundades av Hamilton Carhartt i USA 1889 och fortsätter att producera robusta arbetskläder än idag. Carhartt WIP grundades så sent som 1994 av Edwin Faeh och kombinerar autentiska anpassningar av traditionella Carhartt-arbetskläder med de subkulturer som format dem.

THE DETAILS MAKE THE DESIGN

Är Carhartt WIP bara en klädtillverkare?

Inte en chans! Carhartt WIP har bland annat ett eget skate-team, en egen musikavdelning och många samarbeten med konstnärer, musiker och andra kreativa personer som sträcker sig långt utanför klädbranschen.

"Carhartt WIP är verkligen en tidlös och fantastisk produkt som har sin grund i något verkligt." Matthew Williams

CARHARTT WIP

WELCOME TO THE FAMILY

Carhartt WIP: Arbetet slutar aldrig

När Edwin Faeh tog Carhartt till Europa 1994, satte han en akronym på det: WIP. Arbete pågår. Ett mantra som ett översättningsarbete. Carhartts amerikanska arbetskläder skulle hitta sin plats på den gamla kontinenten - och mer därtill. Eftersom det pågående arbetet också ger bränsle för att ta sig ut ur den egna bubblan. Carhartt WIP tittar alltså aldrig enbart på klädproduktionens tunnel. Mode fungerar som en länk. Till konsten. Till musik. Till gatan. Varumärket har nu ett eget skateboardteam, en musikavdelning och en radiostation. De publicerar, samarbetar med konstnärer och streetwear-stjärnor. Carhartt WIP söker alltid utbyte. Företaget ser sina många kooperativ som en källa. För nya idéer. För inspiration. För att alltid gå tillbaka till sina rötter för sina skapelser. För än i dag odlar märket fortfarande arbetskläder. Men den är aldrig genomtänkt till slut. Arbetet slutar aldrig...

Carhartt WIP: Workwear X High-Tech

Detroits hårda arbetare ska inte behöva spendera sina pengar på nya kläder för att de gamla inte längre håller måttet. Det var därför Carhartt började arbeta med högkvalitativa arbetskläder när företaget grundades. Hållbarhet. Funktion. Den kalla axeln för det värsta vädret. Tre pelare i Carhartts första kollektioner - grunden för Carhartt WIP:s skapelser. Eftersom temat arbetskläder återfinns i nästan alla kreationer. Särskilt när det gäller materialet. Den är ofta fast och tjock. Canvas eller flanell finns lika ofta som robust bomull. Å ena sidan. Att arbeta i utveckling innebär också att tänka om i förhållande till det välbekanta. Det är därför märket samarbetar med bland annat GORE-TEX. Ännu mer funktionalitet. Konstant stil. Arbetskläder möter högteknologi.

Diskret och avslappnad: Carhartt WIP på Keller x

Hårt arbete talar för sig självt. Carhartt WIP använder alltså inte sin logotyp, det berömda "C", på sina kläder med en snabb start för att sprida den över ett så stort område som möjligt. Märket undviker också oftast överdimensionerade bokstäver. Istället placeras allting diskret - och håller sig troget till arbetskläder när det gäller färgerna. Pastell- och jordfärger dominerar. Då och då blandas kamouflage eller en touch av batik in. Du får skjortor med diskreta bröstfickor eller en avslappnad rutig look. Det finns också avslappnade och vida skärningar och avslappnade passformer. Om du arbetar hela tiden behöver du trots allt den rörelsefrihet som krävs för att ta nästa stora steg. Dessutom finns det olika samarbeten med streetwear-institutioner som Fragment Design, Junya Watanabe, Nike och Motown. Är du nyfiken? Hitta din Carhartt WIP-stil på Keller x.

Mössor X huvor X byxor

Mössor och hoodies från Carhartt WIP hör till gatan som lyktstolpar och vägmarkeringar. De är enkla och gillar att vara en kameleont: det finns en matchande version för varje stil. Du kommer att känna likadant med Nimbus vindjackor och crewnecks från märket. Och underifrån? Rebel och Newel Pant lämnar alla stildörrar öppna. Här är en översikt över de olika modellerna från Carhartt WIP för män och kvinnor:

 • Huvtröjor
 • Byxor och cargo byxor
 • Skjortor och tröjor
 • Mössor och kepsar
 • Jackor
 • Strumpor
 • Väskor och andra tillbehör

Diskret stylad med Carhartt WIP

Den pålitliga följeslagaren till den flashiga vintage-skjortan, vars återhållsamhet står på egna ben. De kan kombineras nästan hur som helst. Det är precis där Carhartt WIP kommer in i bilden. Huvtröjor. T-shirts. Ryggsäckar. Skjortor. Jackor. Byxor. Allt är utformat så att du alltid kan hitta rätt modekompis.

Carhartt WIP X Nike Blazer X CÔTE&CIEL

Carhartt WIP tar sin förkärlek för avslappnad streetstyle till det yttersta - och Nike tillhandahåller de matchande sneakersen. Tidigare rörde sig blazern mellan NBA:s parkett och asfalten på New Yorks gatuplaner. I dag är den lika elegant inskriven i streetstylens gyllene bok som Carhartt WIP:s arbetskläder. En crossbodyväska som matchar looken? CÔTE&CIEL levererar allt - och du kan hitta allt på Keller x.