Champion Hoodies

Hoodies är som en kram av tyg. Precis vad du behöver för svalare dagar. Och vem uppfann dessa oumbärliga basvaror? Nej, för en gångs skull är det inte schweizaren utan den amerikanska märkesmästaren. Lär dig mer!

  • NYHETER
17 resultat
CLOSE

Kön

MÄRKE (1)

STORLEK

FRÅN VÄRMESPRIDARE TILL ETT MUST-HAVE FÖR STREETSTYLE

Historien om huvtröjan börjar oskyldigt nog. Champion designade sina första hoodies på 1930-talet. Målgruppen var lagerarbetare i New York som led av vind och kyla. Men även idrottare blev snabbt förtjusta i hoodtröjan. Tack vare fleecefodret, kängurufickan för händerna och huvan kan de hålla sig varma även när de tränar utomhus. Det är en stil som förevigades på storbildsskärmen i boxningseposet Rocky. Sylvester Stallone, i en gråaktig huvtröja, slår mot frusna djurkadaver. Det finns inget bättre sätt att sammanfatta plaggets enkelhet och funktionalitet. Men hoodtröjan genomgick sin största förändring några år senare. Sprutare från den framväxande hiphopscenen i New York hyllade också hoodtröjan. Med huvan djupt ned i ansiktet var det möjligt att tagga på tunnelbanevagnar utan att omedelbart bli igenkänd av polisen. Senast sedan dess är det svårt att föreställa sig en street style utan hoodie.

CHAMPION HOODIE MENS: KRAMFAKTOR I DEN HUVTRÖJA MED HUVA

Som pionjär inom sweatshirts med huva har Champion alltid fokuserat på speciell komfort och rörelsefrihet. Det är därför som alla märket hoodies nästan uteslutande tillverkas av högkvalitativa naturmaterial som bomull eller linne. Går garanterat att gosa med honom. Så det är inte bara lagerarbetare, idrottsmän och sprutare som uppskattar huvtröjan. Men under tiden är det i stort sett alla invånare på norra halvklotet som vill ta ett steg utanför dörren under de kallare årstiderna.

CHAMPIONS TRÖJA MED AVSLAPPNAD NEW YORK RETRO APPEAL

Den klassiska Champion-huvtröjan håller dig inte bara varm, den är också ett modebesked. Utseendet utstrålar tidlös äkthet. Champion-tröjor står för sportiga basprodukter med ett erkännandevärde och en avslappnad New York-retro-appeal. Den grafiska logotypen på bröstet eller ärmen, de helt ribbade kanterna och kängurufickorna gör den ikoniska looken komplett. Sidopaneler vid manschetter, fåll och halsringning ger ytterligare värmereglering - och garanterar ändå rörelsefrihet. Bakom detta ligger förresten den mest innovativa skräddarkonsten: eftersom tillverkningen av hoodies är patenterad. För att förhindra krympning i vertikal riktning i tvätttrumman bearbetas tyget i tvärgående riktning. ""Reverse Weave"" är namnet på idén bakom, som har varit grunden för en smart och robust Champion-tröja i 80 år.

KYLE JENNER, DRAKE X RIHANNA BÄR CHAMPION TRÖJA.

Det är inte konstigt att Champion hoodies är i topp på athleisure-vågen. Stjärnor som Kylie Jenner, Drake och Rihanna älskar de klassiska Reverse Weave Blushed Fleece-modellerna. Vad få vet är att Champion firar sin 100:e födelsedag 2019 - och den är fräschare än någonsin. Den signatur som bärs av konstnärer, idrottsmän och kreatörer runt om i världen har blivit en symbol för urban livsstil. I modevärlden har Champion Hoodie kommit för länge sedan. Kan bäras på kontoret, men också till modeveckan. De älskade tröjorna med huva är otroligt mångsidiga och kan kombineras med alla typer av favoritlooks.

CHAMPION HOODIE KOMBINERAT MED BIKER BOOTS

För männen i skapelsen är det enkelt: kombinera Champion tröja herrmodeller med jeans eller chinos. Retro sneakers passar till det - det går alltid ihop. Damerna är välkomna att vara ännu mer kreativa. Det finns inga egentliga gränser med en Champion hoodie. Prova den gosiga tröjan i kombination med en maxiklänning och maskulina bikerstövlar. Den avslappnade stilen inspirerar inte bara i vardagen, utan även på kontoret eller på vernissagen. Huvtröjor passar också särskilt bra till vida palazzo byxor och högklackade ankelstövlar.

MODERNT LÖPANDE UTSEENDE MED CHAMPION

Oavsett stilfrågor är en Champion hoodie naturligtvis fortfarande ett bra följeslagare för kallare träningsdagar utomhus. Kombinera gärna med tajta vindjacka-träningsbyxor, som de som erbjuds på Keller x med Athletics Windbreaker Men's Track Pant från New Balance. Och ett par retro-atletiska sneakers som Reebook Act 30 som också finns i Keller x-butiken, både unisex och som herrmodell. Den moderna looken är klar, och den lämnar inget övrigt att önska när det gäller funktionalitet.