Descente ALLTERRAIN

  • Sneakers
  • Kläder
  • Väska

Premiummaterial, högkvalitativt utförande och en tidlös, enkel design - handla jackor från Descente ALLTERRAIN online hos Keller x. Lär dig mer!

  • NYHETER
51 resultat
Descente ALLTERRAIN
ÅTERSTÄLL

DESCENTE ALLTERRAIN: DESIGN IN I MINSTA DETALJ

Minimalism när den är som bäst: det japanska varumärket Descente Allterrain står för premiumsportkläder utan logotyper eller krimskrams. I förgrunden står funktion, utan onödiga saker. En målmedveten reduktion till det som verkligen betyder något, troget varumärkets mantra "form follows function". Och denna vägledande princip är inte ett tomt löfte, utan väldligt tydligt: varje detalj sitter - med utmärkt kvalitet blir mindre mer.

SPORTEXPERTIS FRÅN JAPAN

Namnet är på Descente Allterrain-programmet. Sedan 1930 designar det japanska varumärket Ishimoto Shoten sportkläder som kan beskrivas i superlativ. Målet är att utrusta idrottare för "allterrain", med andra ord för alla terränger och alla situationer. Descente Allterrain, som ursprungligen var ett företag för herrkläder, uppnådde internationell framgång genom att specialisera sig på sin kärnkompetens: sportkläder. Det första genombrottet kom 1950: De legendariska baseballuniformerna gjorda av specialkrympt bomull betraktades som måste för basebollspelare. Men inte bara fans av populära bollsporter uppskattade de högkvalitativa plaggen. Snart följde skidatleter. Hypen runt om activewear växte. I samarbete med Japans första skidproffs skapade Kazyoshi Nishimura Descente Allterrain kompromisslöst perfekta skidkläder. Med inspiration i den snabba nedstigningen på en bergssida - på franska "nedstigning" - blev 1961 den officiella logotypen med en tredelad pil.

SPORTIGA FUNKTIONER MED STREETSTYLE-POTENTIAL

Descente Allterrain fängslar med en stilren look. De tekniskt avancerade kollektionerna är unisex, tidlösa, ålderslösa. En optisk reduktion till de väsentliga, som helt fokuserar på funktionalitet - något som inte längre bara tilltalar idrottare. Sedan ett par säsonger har sport har påverkat mode som aldrig förut. Den nuvarande athleisure-hypen har gjort sportiga material och bekväma passformer till en trend och erövrat catwalken. Haute couture-märken som Chanel, Balenciaga eller Miu Miu går in för cykelströjor, träningsbyxor och hoodies. Sneakers omtolkas även med en massa accessoarer och överdimensionella sulor tills de knappt går att använda. Den grundläggande frågan bakom trenden: varför ska man i vardagslivet avstå från den bekvämlighet och support som activewear ger? En förändring av modefilosofin mot vardagens komfort, vilket gör sportplagg som den revolutionerande Descente Allterrain Mizusawa Mountaineer dunjacka ett måste för modeintresserade.

MED 3D-TEKNOLOGI TILL PERFEKT PASSFORM

Det innovativa tekniska genomförandet av Descente Allterrain-kollektionen är lika imponerande som kvaliteten. Skärningar passas inte längre traditionellt ut på dockor utan utförs med stor exakthet med en 3D-designteknik som kallas "Motion 3", vilket simulerar originalmaterialet av papper på ett realistiskt sätt och möjliggör en ännu mer exakt passform. Till och med basmodeller som Descente Allterrain Mountaineer Anchor Jacket är överpreseterare. Synliga sömmar? Nej. Descente Allterrain-plagg är inte sydda utan svetsade med supersonic-tekniken. Det är inte bara en innovation vad gäller looken utan även funktionellt. Av alla modeller är Descente Allterrain Mizusawa Mountain Mountaineer den första vattentäta dunjackan med maximal komfort och funktionell prestanda, en riktig high-spec-modell och höjdpunkt i dagens kollektion. Även här säkerställer den sömlösa isoleringen och sömtejpen hög vattenbeständighet och förhindrar att dun tränger ut ur sömmarna. Deras smart kapushongsystem ger inte vatten och snö någon chans. Kyl- och värmeledningen förändras också: En nätpanel mellan de två främre blixtlåsen suger in luft från utsidan för att förhindra att värme och fukt byggs upp på insidan.

SUPERLATIV-SPORTSWEAR FÖR HÖGFUNKTIONELL STIL

Är du som vi och letar alltid efter it-plagg som gör din livsstil rättvisa och optimerar ditt liv? I vårt Keller x-sortiment hittar du det bästa, som har allt: stil, kvalitet och funktion. Och här är vi säkra: Premiumjackor från Descente Allterrain har inte bara gjort intryck på ISPO 2013 i kategorin "Mountain Performance" - de kommer göra samma sak med dig. Välj din stil nu som kommer att göra att du älskar vintern, vare sig det gäller skidbacken eller citylivet.