Diadora

Diadora-sortimentet, som en gång var specialiserat på produktion av sportskor för en mängd olika sporter, erbjuder nu även urbana sportkläder. Byxorna, jackorna och luvtröjorna har en sportig look och är snygga även utanför träningshallen. Keller x har ett litet med naggande gott urval av produkter från det italienska märket.

Läs mer!
  • NYHETER
28 resultat
CLOSE

Kön

MÄRKE (1)

STORLEK

Diadora - från tradition till modernitet

Diadora grundades 1948 av skomakaren Marcello Danieli i soliga Bella Italia. Ursprungligen designade varumärket uteslutande skor för bergsklättring och ett decennium senare kom de första pjäxorna ut på marknaden. Med fackkunskap och en näsa för trender uppfann Marcello först den första pjäxan för After Ski, innan han även började att ägna sig åt produktion av löp- och tennisskor. På 1970-talet förbättrade varumärket kontinuerligt sin teknik och samarbetade med topp-atleter som tennisspelaren Björn Borg. Detta gav det lilla företaget en enorm skjuts framåt och 1975 erövrade Diadora även fotbollsmarknaden. Med hjälp av Roberto Bettega och andra spelare klättrade varumärket till toppen av den amerikanska marknaden för fotbollsutrustning och har hållit sig kvar där i över 40 år.

Autentisk streetstyle av övertygelse

För Diadora är framgång inte ett mål i sig, utan kärnan i det kreativa arbetet. Enligt företagets filosofi är produkterna baserade på teknisk innovation, avantgarde-stil och ren passion. Diadora ser sig som en global ledare när det gäller kvalitet, sport och livsstil. Kompromisslös och alltid med en nypa elegans. Varumärket har blivit framgångsrikt tack vare Marcellos fantasi, kreativitet och det ständiga sökandet efter nya produktionssystem och material. Resultatet: Konstanta innovationer och nyheter som tydligt påverkar olika sporter än idag. Men utan den laganda som Marcello personifierade och som fortfarande märks hos Diadora hade varumärket inte ha blivit så stort. Denna sammanhållning återspeglas även i företagets namn. Dia-dora kommer från grekiskan och betyder så mycket som att dela gåvor och plikter.

Alltid först med det senaste - innovation för mer bekvämlighet

Hur utvecklar man skor för idrottare utan att känna till vilka krav som ställs? Tänkte Marcello och jobbar sedan cirka 70 år tillsammans med olika idrottare. Tillsammans med dem utvecklar varumärket ständigt ny teknik som grundligt testas och förbättras i praktiken. Målet är maximal prestanda. Detta gör att skor och kläder från det italienska varumärket är slitstarka och hållbara. De har alla fördelar som professionellt producerade sportkläder erbjuder och garanterar dig en funktionalitet som ligger högt över genomsnittet. Detta inkluderar till exempel den sofistikerade funktionaliteten mot fukt. I tröjor, träningsoveraller och byxor från Diadora svettas du relativt litet och känner dig angenämt fräsch även i riktigt varmt väder. Svetten når snabbt textilytan där den avdunstar. Dessutom är alla modeller andningsbara och gjorda av hudvänliga tyger.

Diadora är mer än bara praktiskt chic för vardagen

Du letar efter bekväma och okomplicerade kläder som ändå är roliga och annorlunda? Då har Diadora sportkläder som ger dig komfort och den rörelsefrihet du vill ha. Högkvalitativa tyger och en design inspirerad av italiensk streetstyle ger en distink look. Sportkläderna från Diadora står med sin unga, dynamiska och samtidigt avslappnade look för kvalitet och funktionalitet. Låt dig själv övertygas om fördelarna med varumärket och köp den senaste kollektionen på Keller x. Du kommer inte att ångra dig.