Air Jordan 1

Basket känner ingen bättre än Michael Jordan, tidernas största. Och naturligtvis bär inte en den allra störste vilka skor som helst. Legenden behöver legenden. Så här började historien om Jordan och Air Jordan 1: Fortsätt läsa

  • NYHETER
34 resultat
CLOSE

Kön

MÄRKE (1)

STORLEK

JORDAN

AIR JORDAN 1

Michael Jordan är en fullkomlig basketikon. 1985 erövrade han planen i sina legendariska Air Jordan 1. LÄS MER LÄS MINDRE

Air Jordan 1

Michael Jordan var inte övertygad. På college i North Carolina litade han för sina fötter uteslutande till sitt favoritmärke på den tiden. Converse slog Nike. Nikes sulor var alldeles för tjocka för Jordan. Man känner knappast basketplanen, sa han. Ganska ofördelaktigt om du har en tendens att flyga spontant. Och Nike? Tog omedelbart tag i Jordans oro. Han borde ha något att säga till om i utformningen av sneakers. För att göra detta ville märket bygga upp sitt eget varumärke runt om Jordan. Övertygad. Komma igång. Lyfta.

Air Jordan 1, den första gymnastikskon som Michael Jordan officiellt hade på sig i NBA, grundade effektivt sportskoverksamheten. Allt som behövdes var en av de största idrottare genom tiderna, en "annorlunda", "spännande" design och en munfull myt. Eftersom skon bröt mot NBA:s klädkod fick Jordan League böter med $ 5 000 för varje spel i sin nya signatur-skor och uppvisade sportskorna. Säger Nike. Men det är inte helt sant, eftersom Jordan faktiskt spelade sina första matcher i Nike Ship, tvåäggstvillingen till Air Jordan 1. Fram till dess hade Nike dock ändrat Air Jordan 1 lite. Air Jordan 1 la grunden till sportskohysterin, och såg till att Nike blev ett av världens största sportmärken.

Varianterna av Air Jordan 1 och deras specialfunktioner

Den som har glidit över gator och planer i mer än två decennier byter naturligtvis sin klädsel då och då. Du kan få en exakt bild av det förflutna med Air Jordan 1 OG Retro. De är baserade på originalet från 1980-talet och leder legenden av gymnastikskor nästan identiskt in i modern tid. Du kan också få färgkombinationer i vår Air Jordan Store, med vilken Mr. Jordan personligen flög över planerna i NBA. Air Jordan 1 High, Mid och Low är högt, medelhögt och platt snitt; hög skärning motsvarar originalet.

Det finns också Air Jordan specialmodeller på Keller x , som är baserade på den ursprungliga designen, men som vänder sig mot modet. På Air Jordan 1 Jester kan du,tack vare den tjocka, taggade sulan,se hans förkärlek för tjocka gymnastikskor. Traditionellt utformad som en högskuren sko, är Air Jordan 1 Nova XX å andra sidan elegant i snörningen och visar därmed upp ett slående designexperiment.

Egenskaper hos Air Jordan 1

Air Jordan 1 är annorlunda. Unika och helt utan några tomma fraser. Kombinationen av Nikes Swoosh och Jordans vinglogotyp har ingen annan av de nu 34 Air Jordan-modellerna. MJ:s debutsko har till och med på sidan Swoosh uteslutande i Jordans universum. Från Air Jordan 3 ersätter Nike vinglogotypen med den berömda Jumpman. Den legendariska silhuetten inspirerades av en bild som tagits under en fotografering för Life Magazine. Idag är det en av jordens mest kända sportlogotyper.

Det faktum att Air Jordan 1 klarar sig utan den förstärker den legendariska statusen hos denna sportsko. Särskilt om du dammar av en av de ursprungliga färgkombinationerna. Banned or Bred (Förbjudna eller uppfödda), alltid rött och svart, är förmodligen den mest kända. Det finns också färgkombinationer som MJ själv bar på planen, baserat på färgerna på hans Chicago Bulls: "Chicago" och "Blacktoe". Det har länge funnits en mängd olika alternativ mellan grönt, blått, orange, rosa och lila. Allt är möjligt. Även gällande materialet. Trots att traditionen kräver (syntetiskt) läder, är vissa Air Jordan-modeller nu också inslagna i tyg eller syntetfiber. Kvinnor hittar sina egna stilar som Nova eller Jester. Jordan har också varje modell i extra damstorlekar och publicerar speciella färgkombinationer för kvinnor.

Viktiga fakta om serien Air Jordan

  • (Original)namn: Air Jordan 1
  • Första utgåvan: 1985
  • Första färgkombination:: Förbjudna / uppfödda; Svart/röd
  • Designer: Peter C. Moore
  • Prisklass: 90 till 160 €

Hur kan du kombinera denna sportsko?

Från planen till gatan: Air Jordan 1 och streetwear går bra tillsammans. Tack vare sin rena 80-talsdesign passar Air Jordan 1 både till jeans och fritidsbyxor, både shorts och kjol. Den förfinar till och med svettbyxan med stil. Upptill bär du en avslappnad t-tröja, tröja eller munkjacka. Den avslappnat skurna skjortan passar också perfekt till Air Jordan 1.

Air Jordan 1 på Keller x

Det finns ingen annan Air Jordan 1. Du får välja därefter. Mellan olika färgkombinationer. Mellan olika modeller, snitt, silhuetter. Det är också exakt vad du kan göra på Keller x i Air Jordan Shop. Tack vare det stora urvalet hittar du inte bara den klassiska Air Jordan 1 online här. Retros, OGs, låga, höga och medelhöga snitt, plus Air Jordans dammodeller. På Keller x för män och kvinnor kan du beställa din Air Jordan 1-serie online på ett avslappnat sätt.