LACOSTE L!VE

Det traditionella huset Lacoste är känt för enkla, eleganta stilar. Med kollektionen Lacoste Live erbjuder varumärket med den gröna krokodilen mer ovanliga produkter. Lär dig mer!

  • NYHETER
48 resultat
CLOSE

Kön

MÄRKE (1)

STORLEK

FRÅN LE CROCODIL TILL LACOSTE LIVE

René Lacoste - grundaren av det världsberömda företaget - var i 1920-talets Frankrike inte känd som modedesigner utan som en framgångsrik tennisspelare. Han fick smeknamnet "Le Crocodil" efter ett vad med lagkaptenen om att vinna en resväska av krokodilskinn. Detta namn var startskottet: Idrottsvännen Robert Georges ritade den numera berömda logotypen med en krokodil med stor mun, som från och med nu blev René Lacostes varumärke på hans tennisskjortor.

Kort därefter designade han sin egen skjorta med bredare skärning som var bättre lämpad för tennis. De vanliga tenniskläderna på den tiden var eleganta, men begränsande och obekväma - särskilt när man idrottar. Lacoste grundades några år senare för att massproducera sin numera berömda polotröja. Tröjan förändrade inte bara modevärlden utan även tennissporten. Än idag är den broderade krokodilen en av de mest kända logotyperna i världen. I och med lanseringen av Lacoste Live - den unga varumärkesavdelningen heter LACOSTE L!VE - 2011 har företaget tagit varumärkets klassiska funktioner in i den moderna tidsåldern.

LACOSTE LIVE: KROKODILEN I EN NY DESIGN

De avslappnade skärningarna och de starka färgerna i LACOSTE L!VE-sortimentet ger produkterna en fräsch, urban prägel. Samtidigt behåller de varumärkets tradition: skjortorna är tillverkade av klassisk petit piqué i dubbla lager - ett extremt flexibelt tyg som är vävt av högkvalitativ bomull. Förutom enkla kort- och långärmade skjortor, tröjor med stora bokstäver, vintage sweatpants och bomberjackor är de berömda polotröjorna förstås också ett måste. Det spelar ingen roll om de är gjorda av stretchmaterial eller har en bred skrift: Lacoste går aldrig ur tiden.

LACOSTE LIVE: TRADITION X MODERNITET

I LACOSTE L!VE-butiken hittar du tidlöst mode med en enkel design som har stått sig i över 85 år. Varumärkets diskreta men mycket självsäkra stil passar perfekt in i den nuvarande modevärldens minimalism- och retrotrend och är ändå unik: LACOSTE L!VE-erbjudandet kommer att få dig att minnas svala eftermiddagar på tennisbanan i sepiafärger. Men de snygga plaggen ger ändå en kick till butikerna och därmed till din vardag.

De monokroma skjortorna imponerar med sina rika, strålande toner. I kombination med en kreativ omtolkning av den broderade krokodilen, som nu är vit med en grön kant, blir resultatet en avslappnad, klassisk look. Retroplaggen i LACOSTE L!VE Shop växlar med snygga tröjor med kängurufickor eller enkla basplagg. Med breda bokstäver eller ett heltäckande tryck av varumärket skapar LACOSTE L!VE-sortimentet en sportig och urban stil som för in varumärkets ursprungliga stil i dagens värld samtidigt som det är troget mot varumärket.

LACOSTE LIVE X SAMARBETEN.

2018 presenterade Lacoste en förändring av sin ikoniska logotyp för första gången i företagets historia. För att uppmärksamma den globala utrotningen av arter bytte Lacoste ut krokodilen mot 10 utrotningshotade arter, vilket väckte stor uppståndelse. Kampanjen Safe Our Species var en stor framgång för företaget, men inte bara det: intäkterna från kampanjen gick till den internationella naturskyddsorganisationen IUCN. LACOSTE L!VE samarbetar då och då med andra företag och designers. Vårkollektionen 2019 innehöll till exempel skjortor från LACOSTE L!VE x Opening Ceremony. Djurmönster, breda ränder och färgblockering gav allt du kan önska dig för våren till butikerna. Vad som fortfarande inte fick saknas var förstås den broderade krokodilen. Men den här gången är den gjord av glittrande tråd, ett riktigt blickfång.

LACOSTE LIVE: RETRO X URBAN

LACOSTE L!VE-utförsäljningen handlar om signaturmönster. Den extra stora Lacoste-skriften ger en speciell look åt sweatshirts i mjuk fleece, bomullsskjortor och den ikoniska polotröjan. Unisex retro-sweatpants kompletterar outfiten på ett sportigt och snyggt sätt. Men det behöver inte vara statementplagg med signaturtryck. LACOSTE L!VE erbjuder ett brett urval av sport- och fritidskläder online. Från enkla basplagg, funktionella polotröjor och joggingbyxor till tröjor med praktiska kängurufickor. Så det är tydligt: LACOSTE L!VE-kollektionen går ut på marknaden med en blandning av djärva och enkla plagg - och vi älskar dem för det.

LACOSTE LIVE: SPORT X STIL

Kombinera Lacoste Live Piqué Loose Fit Unisex Polo i vitt med ett par åtsittande jeans i ljus tvätt för en avslappnad look som passar till allt och passar alla - universellt och unisex. Om du vill vara mer vågad kan du välja Lacoste Live AOP Logo Men's Shirt i grönt hos din betrodda återförsäljare - visst, Keller x. Med en fransk uppslagning, skinny jeans och avslappnade sneakers har du en snygg vardagsoutfit. Du kan också bära ett par chinos och kalsongstövlar med det heltäckande mönstret och ta looken till nästa nivå. Hitta fler klassiska moderna plagg från Lacoste Live online på Keller x.