Onitsuka Tiger

Ikoniska färgkombinationer, iögonfallande mönster, de karakteristiska tigerränderna och ändå alltid stilrent: I nästan 70 år har det ikoniska varumärket Onitsuka Tiger varit trogen sin signaturstil och balanserat mellan sport och livsstil. Gör ett statement med sportskor i ljusgult eller understryk din stilrena look med dämpade färger. Den matchande modellen finns i Keller xs webbutik. Vart än din väg leder dig - dina tigrar är med dig överallt.

Läs mer!
  • NYHETER
18 resultat
CLOSE

Kön

MÄRKE (1)

STORLEK

Onitsuka Tiger - Urban streetstyle med kultstatus

Vad har Uma Thurman, Elyas MBarek och Bruce Lee gemensamt? Det är rätt, de är alla stora fans av Onitsuka Tiger, grundat 1949 i Japan. Både när det gäller design och funktionalitet lägger varumärket ribban mycket högt och sätter nya standarder på marknaden med sina kollektioner. Ordspråket "Anima Sana In Corpore Sano - en sund själ i en sund kropp" har i hög grad influerat etableringen av Onitsuka Tiger und Asics. Fortfarande marknadsför sig varumärkena internationellt under detta motto. Med framgång.

Kihachiro Onitsuka och en semester vid havet

Japan, i spillror efter andra världskriget, var helt demoraliserat och en nystart verkade omöjlig. Den då 31-årige Kihachiro trodde fullt och fast på att sport är ett universellt bindemedel som kan ge ett samhälle hopp och nya perspektiv. I början av 50-talet designade han, i sin lilla verkstad, skor till basketlaget på gymnasiet i Kobe - och misslyckades totalt. Men under hans sommarsemester vid havet år 1951 serverades han lyckligtvis en tallrik med grönsaker och bläckfisktentakler och lösningen låg där framför honom. Han anpassade principen för sugkopparna och plötsligt var det inga problem med snabba stopp, starter och riktningsändringar på planen. Den första framgångshistorien följdes av klassiker som Magic Runner, Runspark, Mexiko 66 och California.

Från Onitsuka Tiger till ASICS

Bra skor är nödvändiga för idrottare, men de är inte allt. För att täcka hela behovet av sportkläder grundade Kihachiro Onitsuka det progressiva företaget ASICS 1977. Ny teknisk utveckling, det avancerade geldämpningssystemet och nya gummikomponenter skickade varumärket till toppen på nolltid. Även idag regerar ASICS som ingen annan löparbanorna som en global spelare. Medan ASICS bokstavligen når stjärnorna och det bryter ut en hype med varje ny kollektion, blev det tyst om tigrarna. 24 år låg de och sov - tills nu.

Onitsuka Tiger i ny skepnad

År 2002 var det äntligen dags och tigrarna kom tillbaka med full kraft och en ny urban look. Oavsett om du sticker ut och joggar, festar på klubben, promenerar genom nya städer på helgen eller njuter av sommaren på en utepub så finns tigrarna där. De redan kända modellerna utgör grunden, annars har mycket gjorts när det gäller snitt, färger och konstruktion. Hälsförstärkningar, högkvalitativt läder, FuzeGEL-teknologi för ökad komfort, hög andningsförmåga och speciella yttersulor gör tigrarna till skon för alla situationer.
Till skillnad från många andra sneakers är de tuffa sportskorna ganska smala, många modeller är till och med unisex. Den populära hällappen med logotypen kompletterar kult-looken. Klassikern Mexico 66 finns för övrigt i 45 färger. Om även du hemsöks av sneakersna med de karakteristiska tigerränderna och du vill fylla på din garderob - köp dem hos Keller x.