Puma

Puma-märket har ett brett utbud av sportkläder och skor för olika ändamål. Som proffs eller amatörutövare hittar du många specialprodukter för olika sportgrenar.

  • NYHETER
273 resultat
CLOSE

Kön

MÄRKE (1)

STORLEK

HUR EN FÖRETAGARE FRÅN FRANKEN REVOLUTIONERADE SPORTVÄRLDEN

De två stora sportvaruproducenterna Puma och adidas har en gemensam historia. Och den börjar 1924 i den mittelfrankiska staden Herzogenaurach. Vid den tiden grundade de två bröderna Rudolf och Adolf Dassler skofabriken Gebrüder Dassler. Snart användes sportskorna som hade utvecklats i fabriken med stor framgång i internationella tävlingar. Efter andra världskrigets slut delade de två bröderna på sig på grund av oskiljaktigheter och gick sina egna vägar. Adolf grundade firman Adidas und Rudolf kallade sitt företag Puma. Puma var Rudolf Dasslers smeknamn när han var ung. Eftersom puman också utstrålar vitaliteten som är så viktig i sportsammanhang kom man snabbt fram till företagsnamnet. 1948 registerades Rudolf Dasslers Puma-skofabrik. Redan samma år kom Atom som första fotbollssko ut på marknaden. Snart började företaget med utvecklingen av sportskor med iskruvbara dubbar.

SÅ KÄNNER DU IGEN VARUMÄRKET PUMA

Rudolf Dassler hittade ett ovanligt vackert motiv för sitt varumärke. Logotypen visar företagsnamnet i stora blockbokstäver. Över A:et hoppar ett silverlejon in från höger över märket. Puman återkommer utan namnet på olika delar av skon, till exempel på plösen. Silhuetten av den hoppande rovkatten ritades av tecknaren Lutz Backes 1967. Karaktäristiskt för skon är även att den vanligtvis är sammansatt av tre delar. Dessa finns på sidan av skon och förtunnas framifrån och bak, vilket skapar ett mycket dynamiskt intryck. Detta är en modifierad formremsa för designelementet. Dess ursprungliga uppgift var att stabilisera foten. Formsremsan är vanligtvis vit eller i färg och ett av varumärket Pumas kännetecken.

IDROTTARE SOM SPORTAR MED SILVERLEJONET

Rudolf Dassler har, liksom sin bror, fått många topp-idtrottare att skriva under på Puma under årtiondena. Armin Hary, Heinz Fütterer och Pelé är några av dem som spelar i skor från Puma. Även Randy Williams och fotbollsstjärnan Diego Maradona har spelat mästerskap i Puma-modeller. Puma är även stort inom tennisvärlden. Inte bara Serena Williams, Guillermo Vilas, utan även Boris Becker och Martina Navrátilová vann sina segrar i sportkläder från Puma. Produkterna är inte bara populära hos idrottare funkar för de flesta tillfällen i vardagen. Detta avslöjar listan över ambassadörer med framstående märkesambassadörer som löparen Usain Bolt, racerföraren Lewis Hamilton och olika fotbollsspelare och golfare. Dessutom känner sig välkända musiker bekväma i Puma-kollektionerna. Dessa inkluderar bland andra Rihanna, Big Sean, Selena Gomez och medlemmarna av det koreanska bandet Bangtan Boys.

KÖP PUMA DU MED

Att klä sig som ett sportproffs är enkelt. I vårt utbud hittar du olika kläder och tillbehör i olika storlekar och mönster. Du väljer din favoritmodell, som du även kan bära på fritiden beroende på modell.