PUMA Suede

  • NYHETER
9 resultat
CLOSE

Kön

MÄRKE (1)

STORLEK

SUEDE

PUMA

Puma Suede är en av Pumas mest legendariska sneakers. Den gjorde sin debut 1968 och har använts av stilikoner i varje generation sedan dess.

PUMA

Från gatan till bakgården, från 80-talets b-boys till den moderna gatans kungar ... trendsättarna i varje generation hade ett par. Och ändå har Suede alltid varit en klassisk sneaker.

THE DETAILS MAKE THE DESIGN.

Vad är Puma Suede?

I princip ingen annan sko har gjort historia i världen som Puma Suede. Allt började med OS 1968, under vilken tid det var oroligheter i USA. Sprinters Tommie Smith, vinnare av 200 m sprint, och tredjeplatsvinnaren John Carlos, gjorde en tydligt manifestation. De gick till podiet med bara strumpor för att uppmärksamma den svarta befolkningens fattigdom. Med Puma Suede i den ena handen och den andra handen knuten i en knytnäve, sträckte de råda idrottarna sina armarna mot himlen till ljudet av nationalsången. De gjorde ett stort intryck och Puma Suede blev en symbol för jämlikhet och mänskliga rättigheter. Sneakern fortsatte med Walt "Clyde" Frazier, som bar den på basketplanerna på 70-talet. På 80-talet hamnade sneakern i strålkastaren i breakdance-rörelsen och blev ett måste för alla b-boys.

SYMBOL OF SOMETHING BIGGER THAN STYLE.

Vad står Puma Suede för idag?

Till denna dag är skon en ikon, en farthållare för sociala rörelser. Vem förkroppsligar denna klassiska sneakerikon bättre än ett crew som förvandlar gatorna till ett dansgolv? Killarna från Munich Got Sauce står för energi, ha roligt och samhörighet - de ger de goda vibbarna som vi alla behöver så mycket. Suede har blivit en integrerad del av vårt vardagsliv. Vare sig det är genom stilikoner i musikens värld eller genom sportikoner som Neymar Jr. Suede är en sko för evigheten!

ENERGY FOR LIFE.

Suede representerar vad PUMA står för som ett varumärke.

FOR ALL TIME.
MUNICH GOT SAUCE

PUMA

SUEDE