Sneakers

Sneakers, som ursprungligen skapades för sportaktiviteter, börjar alltmer att erövra gatorna och har blivit oumbärliga i vardagen. I vår onlineshop för sneakers hittar du modeller i trendig sportstil och skor speciellt framtagna för professionell användning på sportarenan. Du väljer din favorit bland många olika modeller, färger och designer.

Läs mer!
 • NYHETER
1370 resultat
CLOSE

Kön

MÄRKE

STORLEK

Från proffsskor till trendiga sportkläder

Knappast någon annan sko har varit trendig på samma sätt som sneakern och det redan sedan 1980-talet. Även om sportskor lämpliga för dagligt bruk räknas till den moderiktiga nutidskulten kan de se tillbaka på en lång historia. Sneakern började som krocketsko år 1860 i USA och i England. Sneakerns karakteristiska kännetecken är gummisulan och canvasskaftet. Dessa är sportskor som oftast används i vardagen. Amerikanerna kallar nästan alla sportskor, som också är lämpliga för andra områden, sneakers. Det betyder "smygare" översatt till svenska. Detta är en anspelning på den tysta, krypande gången, eftersom de traditionella lädersulorna orsakade ett relativt högt ljud.

Den stora skillnaden

I motsats till polerade läderskor är sneakern en del av avslappnade vardagskläder. De är lätta att sköta och finns i en mängd olika färger och utföranden. Detta gör den till en idealiska del av sportswear-stilen som passar perfekt i stadsmiljön. De flesta modeller har en Oxford-skärning och en sula av olika skikt av konstmaterial samt en längre kilklack. Dämpningen är oftast mycket bättre än en konventionell lädersko. Sneakern andas också. För att kunna njuta av dina sneakers under en lång tid har de har en slitstark sula med bra grepp. En snabb sprint på regnig och våt asfalt är lika enkel som att dansa en hel partykväll.

Förbättringar för ännu mer komfort

Dagens retromodeller har lite gemensamt med den enkla gymnastikskon från förr. Nuförtiden garanterar innovativ teknik komfort utöver det vanliga. Du svettas inte i dina skor eftersom de har mycket bra ventilation. Om du vill att de ska vara särskilt luftiga bör du beställa perforerade sneakers online. Mesh-materialet som släpper igenom luft ökar också cirkulationen och ger en känsla av somrig lätthet. Du kan beställa både moderiktiga sneakers och sportiga sneakers med olika extrafunktioner. Båda varianterna är supermjuka och extremt bekväma. Om du vill ha en modell i löparstil så finns det skor med strumpliknande passform som försiktigt omsluter din fot. De responsiva stövlarna har en dämpning utöver det vanliga. När det gäller knytningen har du nu flera alternativ. Förutom de klassiska skosnörena kan du även köpa praktiska sneakers med kardborrförslutning online. Även den magnetiska snabbsnörningen är inte längre science fiction i sneakervärlden.

För-och nackdelar med sneakers

Sneakers är bland de mest populära skorna av goda skäl. De övertygar genom att vara moderiktigt chica och samtidigt bekväma. Dessutom är sneakern en luftig och lätt sko för sommaren och perioderna mellan årstiderna. Men en lätt konstruktionen medför också nackdelar. Vid lerigt och snöigt väder bör du därför använda mer väderbeständiga boots.

Fördelar:

 • lätta och bekväma
 • material som andas
 • platt sula
 • bra fuktighetsavvisning
 • relativt luftig och lämplig för den varma årstiden
 • bra dämpning

Nackdelar:

 • inte alltid vattentäta
 • textilmaterialet är känsligt för smuts i fuktig natur
 • mindre dämpning och stabilitet än professionella sportskor
 • inte lämpliga för vinterväder

Nu är det dags för nya sneakers

Känns dina gamla skor omoderna? Inga problem, vi har rätt sko för dig. På Keller x hittar du altid nya modeller i sortimentet så att du kan beställa den senaste sneakern online från de olika varumärkena. Ibland minimalistiska och ibland överdrivna, ibland "too much", ibland sportiga eller avslappnade - i vår webbshop finns rätt sneaker för alla. Du kan beställa skor med retro-look eller futuristiska designer. Du hittar sneakers gjorda av naturliga råvaror som svinläder, linne och naturgummi liksom modeller tillverkade av innovativa högteknologiska material. Låt oss överraska dig med vårt varierade utbud och säkra din personliga favorit i din favoritfärg!