Sneakers

"Smygare" är den svenska översättningen av det engelska ordet "sneaker". Detta är vad amerikanerna kallar alla sportskor som även passar perfekt för vardagslivet. Canvasskaftet är ett av kännetecknen hos dessa sportiga och allmänt lätta skor som passar perfekt i en urban atmosfär. Oavsett om du är ute och shoppar eller bara chillar med kompisarna - herr-sneakersarna är universella multi-skor.

Läs mer!
  • NYHETER
1117 resultat
CLOSE

MÄRKE

STORLEK

En otroligt mångsidig sko

Seden att bära gymnastik- och sportskor även till vardags blev modernt på 80-talet. Sedan dess har boomen hållit i sig och sneakers finns i en mängd olika färger och designer. I motsats till en konventionell sportsko som är exklusivt utformad för träning är det looken som är huvudfokus hos en sneaker. Sneakern gläder dig med hög bärkomfort och en sportig design. I de engelskspråkiga länderna finns det en skillnad mellan performance sneaker och sneaker. De förstnämnda är konstruerade för sportbruk men ofta är gränserna mellan de två ganska luddig. Sneakern är en bekväm följeslagare vid alla dina aktiviteter. De ser bra ut i stan, är lämpliga för utflykter i naturen och tillhör den grundläggande utrustningen på festivaler.

Hur man bygger en sneaker

Basen är en Oxford- resp. skaftskärning. Det mjuka tyget omsluter foten. Beroende på modell slutar skaftet strax under, direkt på eller ovanför fotleden. Skaftet består mestadels av canvas, ett särskilt tätt och fast vävt tyg. Den klassiska sneakern knyts med skosnöre. Sulan består av olika lager. Beroende på struktur och tjocklek ger modellerna därför god dämpning. Typiskt för en sneaker är den långa kilklacken. Som med andra sportskor har modellerna också en lätt gummiprofil med hög slitstyrka och utmärkt grepp. Tillverkarna tillverkar skaftet främst av konstgjorda fibrer och förstärker det. På många modeller finns varumärkets logotyp på skaftet. Du hittar fortfarande sneakers i nästan alla stora sportskomärkens kollektioner. Dessutom ägnar sig olika premium-varumärken åt designen av sin egen sneaker-kollektion.

Ungdomlig, dynamisk - typisk sneaker

De flesta sneakerälskare är unga och gillar sin självständighet. Eftersom skorna finns i en mängd olika prisklasser är de väldigt populära. Sneakers passar fint till en avslappnad klänning och även till jeans. Du är helt rätt om du bär sportiga jeans och en luftig kavaj till dina herr-sneakers. På så vis har du en outfit för varje sommarfest. Och sedan finns det elegantare varianter som vanligtvis bara välbärgade kosmopoliter från överklassen har råd med. I sneaker-metropolen New York är det till och med möjligt att se var du befinner dig i livet baserat på designen och varumärket. Men sportstilen står också för en helt annan livsstil. Sneakers finns även i tunnelbanan och är en del av hip-hop, rap, grunge och punkrock.

Fördelarna och nackdelarna med herr-sneakers

Sneakers är bekväma vardagsskor med en sportig look. De passar vid många tillfällen men är inte lika specialiserade för sportaktiviteter som prestandamodellerna. De flesta sneakers är gjorda av ett luftigt tyg och designade för varmare årstider.

Fördelar:

  • hög bärkomfort tack vare en utmärkt passform
  • andningsbara och sköna för huden
  • platta, mjuka sulor
  • många trendiga färger
  • funkar överallt

Nackdelar:

  • inte lika bra stödfunktion som speciella sportskor
  • mindre dämpning
  • ofta inte vattentäta
  • lämpligare för vardagsliv och fritid

Ett måste för varje trendmedveten man

Ett eller flera par sneakers hör hemma i varje skohylla. Sportskorna följer med dig nästan överallt och låter dig gå som på moln. Hos Keller x hittar du många olika designer och färger. Kombinera dina sneakers med dina favoritplagg och se till att alla dina aktiviteter får en färgglad ton!