Stance

Stance tillverkar strumpor. Det låter ju först inte så märkvärdigt. Alla har strumpor, det är helt normalt. Och så finns det människor som har Stance-strumpor. Det är den stora skillnaden. Detta varumärke tillverkar nämligen ovanliga, modiga, roliga och färgglada strumpor. Dessa strumpor är mer än enkel fotbeklädnad. Stance står för livsstil, konst och självförverkligande. Som hos punkare & poeter som visar världen att de är annorlunda. I vår webbutik hittar du ovanliga Stance-produkter med vilka du kan ändra din stil till något väldigt personligt.

Läs mer!
  • NYHETER
6 resultat
CLOSE

Kön

MÄRKE (1)

STORLEK

Design, kvalitet - Stance

Stance såg en nischmarknad i december 2009 och tog den. Så lätt kan man sammanfatta det amerikanska varumärkets framgångshistoria. De fem unga grundarna Jeff Kearl, John Wilson, Taylor Shupe, Ryan Kingman och Aaron Hennings byggde upp firman i soliga Kalifornien, eller, mer specifikt, i San Clemente. Orten är kanske en av anledningarna till de kreativa och modiga designerna som varumärket erbjuder marknaden. Karlifornien är optimalt för ett företag som bygger på lifestyle, coolness och kändisar. Redan nio månader efter starten etablerade sig Stance globalt och distribuerar sedan dess många miljoner strumpor varje år. Stance finns inte längre bara i USA utan har blivit ett begrepp inom sport- och livsstilsstrumpor i över 40 länder över hela världen.

Mer än bara strumpor

År 2015 sökte Stance framgångsrikt storinvesterare och startade med 50 miljoner US-dollar sin nya underklädeskollektion för män. Det gav företaget ytterligare en nisch som andra varumärken hade ignorerat. De coola, mjuka boxershortsen övertygar lika mycket som strumporna i klara färger, rolig design och extremt hög bärkomfort. En t-shirtkollektion för kvinnor och män, såväl som några unisex-modeller, kompletterar dagens sortiment.

Stance och NBA

Stance är sedan 2015 den amerikanske basketbollorganisationen NBAs officiella strumpor. För första gången tillät NBA användningen av varumärkeslogotyper på idrottarnas kläder i samtliga 30 lag och dessutom på de licensierade strumporna med NBA och Stance-logotyper. Även basebollorganisationen i USA, Major Leage Baseball, eller MLB, har sedan 2016 varumärket på sina teamkläder. Idrottarnas strumpor pryds av den runda logotypen med fyra x. Men vad är det som gör Stance-strumpor så bra att alla idrottare vill ha dem?

Stance-strumpans anatomi

Design är inte allt hos en sportstrumpa, det vet det framgångsrika varumärket. Därför är företaget också beroende av vetenskap och arbetar med speciella fibrer. Varje strumpa är uppbyggd på ett speciellt sätt, beroende på användningsområde. NBA-strumpan från Stance består till exempel av sju byggstenar. Varumärkets tillverkare ser sig själva som hantverkare. För med olika stickningstekniker och olika fibrer konstruerar de stödjande och flexibla zoner i strumporna. Bomull möter olika konstfibrer och töjbar elastan. En sömlös tådel, vaddering vid häl, framfot och tår i varierande tjocklek, samt ribbstickningar: allt ihop ger snygg passform och hög komfort.

Stance punkar och poeter

Lika aggressivt som Stance kom ut på marknaden, lika grälla som designerna ibland är, lika ovanlig är dess marknadsföring. Det amerikanska varumärket satsar på kända marknadsföringsambassadörer. Naturligtvis finns det många idrottare bland dem. Var sig det gäller golfare, löpare, skateboardåkare, motocross- eller Formel 1-förare, basket- eller baseballspelare, surfare, bergsklättrare eller skidåkare: punkarna och poeterna i respektive sport visar framfötterna. Till och med musiker, konstnärer och stjärnor gör reklam för Stance. Den världsberömda Rihanna arbetar sedan 2015 med varumärkets designers och så uppstod redan några attraktiva kollektioner. Stylister, influencers och framgångsrika artister står bakom originalitet och därmed varumärket Stance. En del idrottare som har arbetat med varumärket inkluderar:

  • Allen Iverson - en legend inom NBA
  • Bubba Watson - amerikansk proffsgolfspelare
  • Daniel Ricciardo - Formel 1-förare
  • Big Sean - världsberömd och framgångsrik rappare
  • Joasiah Wells - freestyleåkare från Nya Zeeland
  • Jimmy Chin - proffsbergsbestigare och skidåkare
  • Silje Norendal - norsk snowboardåkare
  • Didi Gregorius - nederländsk basketspelare hos New York Yankees

Designmångfalden hos Stance

Om du letar efter färgglada strumpor har du kommit rätt hos Stance. De bekväma strumporna övertygar med mönster och designs som ingen annan strumpleverantör kan erbjuda. För Kung-Fu-fans finns det strumpor med Bruce Lee, men även andra filmscener eller serietidningsmotiv pryder strumporna. Rappare, hipphoppare och andra kändisar bär strumporna. Designerna uppstår oftast i samarbete med konstnärer, idrottare och designers. Och då måste inte den vänstra strumpan ser likadan ut som den högra. Stance designar strump-par som passar tillsammans och ändå inte. Ibland är motivet på båda strumporna likadant. Men skaft och tå eller häl har olika färger. Den som inte kan sin Stance kanske blir förvånad. Förväxlade du strumporna på morgonen eller ska det vara så här? Svaret är enkelt om du frågar det amerikanska varumärket: det måste vara så eftersom strumporna är lika originella och särskilda som du själv.

Stance: originalitet som motto

Föredrar du subtila strumpor eller vill du få strumpans höga bärkomfort även på jobbet? Då är den enfärgade ikonmodellen ett bra val. De skiljer sig i detaljerna från till exempel svarta strumpor. De subtila Stance-strumporna är gjorda i olika typer av stickningar och ger stöd till fötternas ovansida. Ett olikfärgat streck och Stance-logotypen erbjuder små highlights. Varumärkets damstrumpor har många romantiska motiv, ljusa färger eller roliga citat. Materialet är mjuk och luddigt eller angenämt slätt. Citat understryker kärnbudskapet i dina Stance-strumpor och är riktiga blickfångare. Låt dig inspireras av Stance och var trogen mot dig själv. Gör ett statement med dessa livsstilsstrumpor och visa världen hur du känner dig och vad du gillar. Stance är varumärket som gör din streetstyle till något som är lika speciellt som du. Kolla in vår webbutik och se vilka nya idéer Stance har kommit på åt dig.