VANS

  • Sneakers
  • Kläder

Från båtskor till skridskor och streetwear-skor, till modemärken. En omvandling i tre steg. Vans har framgångsrikt slutfört det. Lär dig mer!

  • NYHETER
82 resultat

VANS

CALIFORNIAN SPIRIT.

Märket utstrålar livsglädje och förkroppsligar rop på att uttrycka sig. LÄS MER LÄS MINDRE

VANS: SHOE CONSENSUS FUND!

Ibland drar rötterna till en konsensus så långt att deras ursprung knappast tycks matcha resultatet. Från båten till brädet, till streetwear och high fashion? Från en enkel idé till den moderna tidsåldernas konsensus? Paul och Jim Van Doren skulle förmodligen inte ha trott det själva när de grundade sitt Van Doren Rubber Company med Gordon Lee och Serge Delia i Anaheim 1966. Deras uppdrag var mycket enkelt: att utveckla en ny typ av båtsko, en revolutionerande däcksko. En som stannar på däck. Vilket är behagligt lätt samtidigt. Som också har optiska egenskaper. Sulan var avgörande för detta. En våffels utseende mötte limens egenskaper hos ett superlim. # 44 i Van Doren Rubber Company - bättre känd idag som "Authentic" - hittade sig från båten till skridskodäck.

Surfarna i södra Kalifornien fungerade som en bro från vatten till land. De upptäckte den avslappnade sneakers för sig själva i början av 70-talet - och tittade noga på skridskoåkarna. 1974 rullade de över gator och genom tomma pooler över hela södra Kalifornien, som användes som nöjesparker, särskilt för branding. Över poolväggen till en känsla av prestation. Så gick det då. "Off the wall" hörde den lutande betraktaren så snart någon i poolen hade ett nytt trick. "Off the Wall" skrevs på baksidan av varje Vans-sneakers från 1976 och framåt. Varumärket hade valt kortform och lyssnat noga på skridskoåldern. "Doren", "Rubber" och "Company" i etikettnamnet ersattes av en ny sneaker. # 95 - nu på väg som era - baserades på # 44, men med en tjockare vadderad axel och nya färger svarade den mer intensivt på behovet av skridskoåkning.

Redan allestädes närvarande då: det enkla som en duk. För den länge berömda "Jazz Stripe", som faktiskt bara uppstod för att Paul van Doren hade klottrat lite runt. För nya modeller som Slip-on, Old Skool, Mid Skool eller Sk8 Hi. För inträde i surfing och snowboard, popkultur, till och med på high fashion. Vans har publicerat sitt Vault by Vans Collection sedan 2003. Traditionella sneakers mötte premiumdesigner. Sneakerbrand träffade stjärndesigners och artister. Vans arbetade bland annat med Marc Jacobs för att ge sina modeller ett mycket speciellt utseende. Bara en aspekt.

Eftersom collabos och specialutgåvor länge har varit en del av varumärkets standardutbud. The Marvel and Star Wars Universe. Mickey och Goofy. Beatles och Simpsons. De har alla spelat på Vans olika silhuetter. Den färgglada sidan. Dessutom fortsätter varumärkets skor att forma det enkla och passar perfekt in i nästan varje vardag. Även i det mycket höga samhället. Pharrell bär Authentic, A $ AP Rocky och Bella Hadid promenerar genom staden i Old Skool. Skåpbilar finns överallt, springer igenom popkultur och high fashion och stannar också på skridskor. Skokonsensus hittades!

VANS SNEAKER: ÖVERSTEN SOM KANVAS

Duken? Gillar du att vara gjord av duk? Skåpbilar? Likaså. Oavsett om det är ren tillfällighet eller åtminstone i uppfinnarens anda går det inte äntligen över - i slutändan är det också sekundärt. Eftersom varumärkets minimalistiska silhuetter, i kombination med duköverkant, faktiskt fungerar som en duk för olika färgvägar och mönster. Speciellt eftersom materialet är robust men ändå bekvämt att bära. Canvas faller dock inte i ensamhet. Det finns också varianter av läder och mocka. De är alltid tinkered med den berömda våffla-formade gummisula. Vans utvecklade också den mer avancerade. År 2012 lanserade varumärket sin WAFFLECUP ™ -sula. Den kombinerar robusthet och stöd av en kopp med den berömda brädkänslan och greppet i den legendariska våffelsulan. Dessutom finns det nu mer sofistikerade dämpningssystem som Comfy-Cush. Pro-versionerna är också utformade direkt för skridskodäck och är därför mer robusta än modeller för gatan.

LOW X MID X HI - THE FULL VANS RANGE

Höjd är inte ett kännetecken för ankarstöd. Även platta sneakers kan skydda lederna tillräckligt från att vridas. Vans har alla varianter i sitt bagage ändå. Griptape rullades en gång ut i low-cut versioner som Authentic, Era och Old Skool, senare medium - med Steve Caballero presenterade Vans till och med den första signaturskate-skon 1988 som en mid-cut version - och high-cut sneakers som Sk8-Hi lagt till. Valet är ditt. Du är snyggt på språng med alla Vans-artiklar.

VANS-PRODUKTER: ERA X AUTENTISK X GAMLA SKOLA

En titt på det förflutna är ofta särskilt tilltalande. Särskilt när det gliner in i framtiden lika snyggt, lika legendariskt utformat som Vans. Även idag faller valet ofta på märkets första sneakers. Era och Authentic är lika mycket en del av staden som ombyggda industribyggnader och europallar som är uppcyklade till avslappnade sittplatser. Och den gamla skolan håller också prestationsintervallen korta. Vans Old Skool ses inte bara för kändisars fötter. Enkelheten i utseendet är i grunden övertygande - och förblir ändå snygg jordnära hela tiden.

UTTALANDE X FÖRTROLIG BEGRÄNSNING - KOMBINERANDE VANS

Ta en enkel sneaker, en mycket enkel silhuett som kanske är lite mer, kanske lite mer intensivt, i färgskopan. En sko som rör sig tryggt mellan ett högt uttalande och självförtroende återhållsamhet. Stilistiskt riva du ner alla gränser. Kort. Kjol. Smala jeans. Breda chinos. Klänning. Allt matchar stilarna från Vans. Varumärkets sneakers ser också bra ut med en kappa, bomberjacka eller avslappnad skjorta. Du förstår: Att kombinera skåpbilar är väldigt enkelt.

STILIG: VANS-BUTIKEN PÅ KELLER X

Den nya sneakers är bara lika bra som den vårdas. Om den tappar sin glans betydligt efter de första resorna till staden, tappar den stilpoäng. Jason Markk känner till problemet och ger dig därför rätt vårdprodukter för dina skåpbilar med en avslappnad middag eller dryck efter arbetet. Det är bäst att alltid ha dem med sig utan att bryta din avslappnade skostil genom en skrymmande väska. Cross-body väska? Ryggsäck? Snygg väska? Det är vad Côte & Ciel ansvarar för.