White Mountaineering

  • NYHETER
43 resultat
CLOSE

Kön

MÄRKE (1)

STORLEK

STRAIGHT FROM TOKYO

WHITE MOUNTAINEERING

Etiketten representerar toppen av vardagens bärbarhet; fusionen av modern styling med robust funktionalitet och teknik är ett perfekt recept, och kärnan i allt är Yosuke Aizawa, White Mountaineering grundare och kreativ chef.

OUTDOOR X STREETSTYLE

Yosuke har odlat denna dualitet i 15 år nu, bemästrat denna balanseringsform av form och funktion och etablerat märket på den globala modemarknaden. Keller X/Sabukaru/Sam Le Roy och Adrian Bianco fick tillfälle att intervjua Yosuke Aizawa i syfte att få en inblick i hur hans varumärke, designfilosofier och influenser har växt fram.

White Mountaineering är en förlängning av dig själv som en naturälskare. Var och när upptäckte du och förverkligade din passion för naturen?

När jag var liten bodde jag utanför Tokyo, så jag brukade åka till bergen med min pappa. Han älskade flugfiske och vi campade i bergen varje vecka. Min far hade många hobbyer, han gick också på jakt ibland. Jag kände att hans riktiga utomhuskläder var coola.

THE DETAILS MAKE THE DESIGN

WHITE MOUNTAINEERING

"White Mountaineering slår an en sträng - en mellanväg mellan etiketter som är dedikerade till total funktionalitet och de som fokuserar enbart på form. Hur balanserar de denna dualitet och vilka utmaningar presenterar den ur ett designperspektiv? "

Jag designar alltid utifrån tyget. Som ni vet är kläderna helt av tyg, med undantag för tillbehör som dragkedjor och knappar. Jag arbetar först med att designa en funktionell textil, sedan överväger jag vilken artikel som fungerar bra med dess tyg. Jag gillar inte kläder som har för mycket design eller bara fokuserar på trender. Men vi gör inte bra utomhuskläder som fokuserar på dess funktionalitet, som utomhusmärkeskläder. Det är viktigt för mig att hacka funktionella kläder som är viktiga för vårt dagliga liv.

STRAIGHT FROM TOKYO

"Det är inte många gånger du har möjlighet att få ditt eget varumärke i livet. Så det var för 15 år sedan jag tänkte på varumärkeskonceptet som jag kunde se mig själv jobba med under hela mitt liv. Jag har aldrig ändrat konceptet från början." - Yosuke Aizawa, 2020

WHITE MOUNTAINEERING

STRAIGHT FROM TOKYO